Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dnia 01.04.2015 zostały wprowadzone nowe przepisy na wydawanie żółtych tablic w niemczech.

Tablice mogą zostać wydane tylko samochodem z ważnym przeglądem technicznym (TÜV) lub zrobionym przeglądem bezpieczeństwa.

Tablice dla samochodów bez przeglądu technicznego są wydawane tylko i wyłącznie na przejazd do najbliższego punktu kontroli pojazdów. Jazda samochodem bez przeglądu technicznego równa się brakiem ubezpieczenia a to w razie wypadku może być bardO drogie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Jeśli auto ma przegląd to można kupić tablice bez niemieckiego meldunku? Bo takie rewelacje też słyszałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Samochód musi być znany w urzędzie czyli musiał być kiedyś zarejestrowany w DE

Czy jest zameldowany czy nie jest to obojętne.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Chodziło o meldunek w niemczech co do osoby fizycznej. Pytam bo czytałem o sytuacji, gdzie obywatelowi polskiemu nie chciano wydać tablic na 5 dni, przez brak meldunku w niemczech. Nie wiem, czy to prawda lub czyjaś wymyślona historia. Wybieram się do Monachium po auto w przyszłym roku i nie mam pojęcia czy będzie konieczna laweta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tablice muszą być wydane na Ciebie ponieważ w tym jest również ubezpieczenie i wystarcza chyba tylko dowód i papiery samochodu.

Może mu nie wydali bo dokumentów nie miał albo czegoś brakowało.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W opisie z wiki stoi że musi być dowód lub paszport z dokumentem zameldowania. Co do ubezpieczenia - do rejestracji wymagana jest promesa od ubezpieczyciela na 5 dni, bo tyle są ważne tablice. No i TüV musi być...

With mobilephone sent.