Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i zaraz pytam Was czy nakładki progowe "M" pakiet z wersji coupe będą pasować do sedana? pozdro...
Opublikowano
pasują na 100% od każdej wersji nadwozia do każdej wersji, nawet do compacta, mają identyczną długość (jeśli dobrze pamiętam to 199cm), coupe/cabrio ma inaczej rozłożone spinki, ale nakładki są uniwersalne, ten sam numer OEM
Opublikowano

A jak dokładniej są montowane te nakładki? Kupuję progi,spinki i to wszystko?

Czy nakładki są takiej samej szerokości jak progi? Chodzi mi o to czy w jakimś stopniu obniżają wizualnie?

Opublikowano

jak się odrobinę wysilisz przy użyciu wyszukiwarki forum albo google to znajdziesz poradniki jak to jest montowane.

Jest kilka szkół montażu, ori czyli wiercenie w progu dziurek i mocowanie tam spinek na stałe i wtedy tylko plastikową nakładkę przypinasz.

Niektórzy kleją na stałe np. klejem do szyb i też jest to jakaś opcja.

szukam
Opublikowano
oryginalnie masz mocowane na kołkach rozporowych i specjalnych spinkach i tak też polecam ci montować zakupione nakładki, bo można na kleju do szyb, ale jak trzeba będzie je zdemontować, to będziesz żałował
Opublikowano

wszystkie elementy montażowe dostępne są w aso za śmieszne pieniądze bo te kołki są standardowe

jedynie klamry są po 6 zeta a jest ich chyba po 4 na stronę ale na allegro chyba taniej nie kupisz

Opublikowano
wszystkie elementy montażowe dostępne są w aso za śmieszne pieniądze bo te kołki są standardowe

jedynie klamry są po 6 zeta a jest ich chyba po 4 na stronę ale na allegro chyba taniej nie kupisz

na jeden próg potrzebujesz 11 (albo 12) klamer, jedna kosztuje ponad 6zł, do tego tulejka/końcówka do każdej klamry za 1zł z groszami oraz ok.10 nitów rozprężnych za 1zł

bez zniżek wychodzi niecałe 100zł na jeden próg, trochę podrożało pamiętam że jeszcze rok temu klamry kosztowały połowę tego co teraz

Opublikowano

Czyli rozeznanie kosztowe już jakieś jest,czytałem że potrzebne też są jakieś szablony żeby wiedzieć gdzie wiercić?

Jak to wygląda pod względem obniżenia,jest kilka cm niżej?

Opublikowano

na jeden próg potrzebujesz 11 (albo 12) klamer, jedna kosztuje ponad 6zł, do tego tulejka/końcówka do każdej klamry za 1zł z groszami oraz ok.10 nitów rozprężnych za 1zł

bez zniżek wychodzi niecałe 100zł na jeden próg, trochę podrożało pamiętam że jeszcze rok temu klamry kosztowały połowę tego co teraz

aż tyle ich tam nie trzeba i wszystko się ładnie trzyma,ale zawsze można porzeźbić na klej albo silikon jak kto woli

Opublikowano
Czyli rozeznanie kosztowe już jakieś jest,czytałem że potrzebne też są jakieś szablony żeby wiedzieć gdzie wiercić?

Jak to wygląda pod względem obniżenia,jest kilka cm niżej?

nic nie obniża, w aso można kupić szablon ale kosztował on wcześniej ok. 90zł nie wiem ile teraz kosztuje, ale dostępny jest tylko na zamówienie

ja u siebie wierciłem zgodnie z tym zdjęciem i jest jak w oryginale http://img404.imageshack.us/img404/6830/nokia020a.jpg

pamiętaj o zabezpieczeniu antykorozyjnym :!:

najpierw wiercisz dziury na spinki, potem przykładasz próg i znakujesz sobie miejsca na nity rozporowe

aż tyle ich tam nie trzeba i wszystko się ładnie trzyma,ale zawsze można porzeźbić na klej albo silikon jak kto woli

tyle jest w oryginale, ale faktycznie aż tyle ich nie trzeba ja dałem wszystkie nity rozporowe (jak w oryginalne) i po 9 spinek na próg, trzyma się idealnie