Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

witam pisalem ostatnio o problemie z moim silnikiem czyli ze gasnie na wolnych obrotach i pali sie kontrolka silnika,ale ktos usunol moj post,dla zainteresowanych bylem dzis w serwisie i okazalo sie ze jest uszkodzona pompa wysokiego cisnienia silnika nie ta w zbiorniku!!!!!,i oprocz tego czujnik w katalizatorze ,naprawa tylko 1200euro zalamka :cry2:

Opublikowano
pampa plus ustawienie kompa 850 i czujnik chyba 370. i jescze powiedzial ze z tym czujnikiem to moge jezdzic tylko kontrolka sie moze palic ale ta pompa jak stanie to zablokuje silnik i moze lancuch poleciec
Opublikowano
Naciagacze. U mnie chcieli drogo a co dopiero w DE. ja kupilem pompe w polsce 1100 z groszem plnow plus czujniki wys i nisk cisnienia razem okolo 1600 pln. Plus wysylka 80 pl za granice i zlecilem wymiane w bmw specjalist (nie aso) przyuczenie pompy i wymiana 250e
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakup sam części i jedz do wolnego warsztatu. Pewnie zostanie jeszcze na pizze :wink:

Automag daje chyba 20% na Czesiy do samochodów starszych niż 5 albo 6 lat przynajmniej tu w Monachium

a leebmann24 ma ogólnie zawsze dobre kondycje w sklepie internetowym.

http://www.leebmann24.de/bmw-ersatzteile

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dokładnie, ja kupiłem pompę za 1150zł, jeśli poleciał Ci czujnik NOX to kolejne 1500zl, ale do 1200EUE to daleka droga.. Wymiana pompy to 2-3h roboty (trzeba wyciągać kolektor ssący), wymiana NOXa to 10 min. Zamów graty w PL.

zachowaj $$ na komplet wtrysków, bo jak pompa leci, to pozniej wytryski :) a jak sonda NOX leci to potem katalizatory. Tak więc uszkodzona pompa, uszkadza, albo zanieczyszcza wytryski, które leją. Lejące wtryski, powodują uszkodzenie (przepalenie) katalizatorów oraz czujnika NOX. Pozatym podwyższone zużycie oleju :) Tak to już jest z tymi naszymi bezawaryjnymi wolnossącymi benzyniakami :) "tu się nie ma co psuć" :duh:

Opublikowano
juz zleciłem naprawę to po ptakach tylko tyle ze dadza mi 2lata gwarancji a jak sam wymieniasz to w zasadzie zadnej.trudno musze to zbolec jeszcze jedna naprawa i się zegnam z bmw bo kur......a nie wyrobie na auto. kupie jakies bule toczydlo bo te auta to wszystko jeden szajs.placisz za znaczek a pod maska gowno takie samo
Opublikowano
Proponuje kupic nowke z salonu bo w kazdym uzywanym auci cos trzeba wymienic.... czy to bedzie byle toczydlo czy bmw czy mb trzeba sie z tym liczyc.
Opublikowano
chetnie ale za nowe trzeba dac sporo kasy ktorej zazwyczaj zaden z nas nie ma a kredyty mnie juz mecza,nowe terz sie psuja ba teraz tak robia auta ,trodno znalezc zloty srodek,pozdrawiam wszystkich BMWiazy,napisze jak auto sie sprawuje po odbiorze
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.