Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniałem wahacz i po zmianie wyszło, że jest krzywa kierownica. Robiłem 2 razy zbieżność u jakiegoś majstra i dalej było źle. Potem pojechałem do innego serwisu na geometrię 3D, ale dalej to samo. Co to może być?
Opublikowano

Niby dostałem wydruk, że geometria jest ustawiona dobrze już (taki samochodzik i kreseczki na zielonym polu).

Krzywa, mówię przez to, że jak ustawię ją na prosto to auto skręca delikatnie w bok i żeby jechać prosto to musi być nieprosto ustawiona

Opublikowano

Nie przejechałeś się przed zapłatą na próbną jazdę ?

Jest krzywo bo może krzywo ustawili na pozycji 0, może nie mogli bo zapieczone nakrętki/śruby - mimo dobrej geometrii, może ruszyło się w "przytrztymywaku" kierownicy itd itd

Opublikowano

jedziesz na zbieznosc gdzie maja dobry sprzet, laserki itp a mechanik wyglada jak czlowiek i podając ręke ma ją czystą !

koles ma miec blokade na kierownicę i pedał hamulca, jak nie ma to nawet nie wjezdzaj na warsztat tylko ich wyśmiej

zakladaja cale ustrojstwo na kola, blokuja kierownice w pozycji ktorą Ty uwazasz za "prostą", blokowany jest tez hamulec i ustawiana jest zbieżność

nie ma w tym zadnej filozofii, jak najbardziej po zmienie czy nawet wyjeciu wahacza zbieznosc nalezy ustawic, sa to nie duze odchylki ale są i zle dzialaja na uklad kierowniczy, opony i kierowcę ktory patrzy i rusza kierownicą podczas jazdy na wprost :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jedziesz na zbieznosc gdzie maja dobry sprzet, laserki itp a mechanik wyglada jak czlowiek i podając ręke ma ją czystą !

koles ma miec blokade na kierownicę i pedał hamulca, jak nie ma to nawet nie wjezdzaj na warsztat tylko ich wyśmiej

zakladaja cale ustrojstwo na kola, blokuja kierownice w pozycji ktorą Ty uwazasz za "prostą", blokowany jest tez hamulec i ustawiana jest zbieżność

nie ma w tym zadnej filozofii, jak najbardziej po zmienie czy nawet wyjeciu wahacza zbieznosc nalezy ustawic, sa to nie duze odchylki ale są i zle dzialaja na uklad kierowniczy, opony i kierowcę ktory patrzy i rusza kierownicą podczas jazdy na wprost :norty:

Taki sprzęt mają w niedawno otwartym GMK Auto Serwis w Kielcach. Jak czytasz Staszek i potrzebujesz dalej zrobić porządnie zbieżność to jedź. :norty:

Opublikowano

Mam troszke inny problem w mojej 318d....

Mianowicie co jakiś czas co kilka miesięcy muszę jechać na stację diagnostyczną na korekte ustawienia kierownicy(geometrię) ponieważ przekrzywia się w prawą stronę

Nie wiecie czym to może być spowodowane że cały czas ten problem się odnawia?

Może być to problem maglownicy którą prawdopodobnie mam do wymiany bo w aucie cięzko chodzi kierownica od początku mojej przygody z nią..