Skocz do zawartości

BMW E60 523i 190ps. Temperatura silnika do 108st.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jaka temp silnika powina byc w tym modelu i tej pojemnosci? Jade autostrada od 98 do 107 max 108 i spada do 101 i tak w kolko przy dodaniu gazu do 93 st spada. Obojetnie czy w miescie czy autostrada. Czy wszystko ok? Jak moge to posprawdzac itd. Weze normalne nie twarde. A temp wzielem z testu 7. A skyszalem ze test 7 zawyrza. Pozdrawiam Dawid. Auto ma przejechane 140tys
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
optymalna temperatura silników benzynowych i dieslów to około 90 stopni pierwsze co dignostyka - moze masz jakieś elektryczne błędy , sprawdz stan płynu lub wymień ,jak chłodnica zawalona umyc kerszerem, zaluzje sprawdzic,wentylator visco lub elektryczny,pompa wody nieraz się konczy lub pasek klinowy zbyt luzny
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Normalna temperatura przy tym silniku w mojej 530i było tak samo też na początku się przestraszyłem ale poszukałem tu i tam i się okazuje że to poprawna temperatura. Ten typ tak ma. :)
Opublikowano
Sernik dzieki ci za odpowiedz. Tez sie dowiedzialem ze te nasz bmw tak maja ze to uklad cisnieniowy lub cos takiego. Autko dzis oddalem do mechanika bo mam problem na rozgrzanym silniku wolne obroty faluja i czesa buda. Na zimnym ok. Jak jade wszystko super . Pali 7.5 litra na 100 jezdze duzo autostrada do 130 kmh. W piatek napisze co to bylo. Dodam czujnik Nox wymieniony katalizator tez wtryski ok .