Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od tygodnia siedze przy kompie i jakos mi nie idzie wiec wzywam na pomoc. Mam 520d z 03/2006 chcialbym podlaczyc ja pod kompa ale jakos mi to nie idzie , mam interface od nervusa OBD USB II. Mam poprawnie skonfigurowana inpe 3.01 (z e39 wszytsko fajnie smigalo - tutaj nie chce). Mam kilka pytan:

- czy moja wersja inpy jest za stara jesli tak jaka jest wlasciwa(ewentualne linki)

- czy kabel jest ok

- slyszalem o jakies spdaten mam nawet sciagniete spdaten dla e60 v 5.02

Prosze o pomoc.

Z gory dziekuje

D4eeee

Opublikowano
Rozbierz kabel i zobacz czy masz mostek na pinie 7 i 8. Z tego co pamiętam ja też miałem i walczyłem z tym kilka dni. Rozlutowałem go i wszystko zaczęło śmigać jak należy.
Opublikowano (edytowane)

Ok jak wroce do domu to rozbiore i zobacze.

A co jesli chodzi o soft, w impie jakiej uzywam dla e60 nie ma nawet silnika m47, nie wspominajac juz o m47t2? Jaka wersje oprogramowania powinienem zainstalowac?

Edytowane przez d4eeee
Opublikowano

:search: :search: :search:

i jeszcze jedna prośba, zadbaj o ortografię bo aż oczy bolą :reading: :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
Dziekuje Ci bardzo za informacje o mostku na pinach 7 i 8 na pewno sprawdze czy pomoze mi to w uzyskaniu polaczenia z samochodem. Jesli chodzi obledy ort. to bardzo cie przepraszam a co do polskich znakow to niestety na chwile obecna zasiadam przed pctem bez Pl znakow, wiec prosze o wybaczenie. Moglbys moze wypowiedziec sie na temat wersji oprogramowania jaka powinieniem posiadac???
Opublikowano
Niestety tego nie wiem, dlatego aby Ci odpowiedzieć sam musiałbym najpierw :search: :search: :search: więc pozostawiam to Tobie.
Opublikowano
Niestety internet jest bardzo malo przecyzyjny jesli chodzi o model e60 z silnikiem m47tu2 i badanie go pod inpa. Informacje sa bardzo zdawkowe i pobiezne. Jesli mozna spytac jak Inpe w ktorej wersji Ty posiadasz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy twoim aucie mostek na pinach nie ma nic wspólnego z poprawnym działaniem,będzie hulać i z mostkiem i bez.

Zainstaluj najnowszy standard tools 2.12 i uzupełnij biblioteki sp datami i na pewno będzie chodzić.Może masz coś w porcie Com nie tak ustawione?

Opublikowano
Mostek juz przeciety, generalnie jestem stanie zczytac numery bledow, ale nie moge podlaczyc sie z silnikiem , bo najzwyczajniej nie mam w e60 ani w e90 . Jak jaki sposob uzupelnia sie daten? Ma ktos moze linka do spdaten (free), albo moze udostepnic? Mam sciagniete standard tools 2.12 problem polega na tym ze jak uruchomie inpe to menu jest puste bez wyboru modeli.