Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam.

Chciałabym uzyskać więcej informacji na temat Ringów..

a mianowicie chodzi mi o taki efekt jak na tym zdjęciu

http://www.auto-ledy.pl/pol_pl_Zarowka-LED-Marker-do-Ringow-BMW-H8-120W-Eseastar-CREE-LED-Chips-5091_3.jpg

a ja mam taki efekt jakby tylko 1ring świecił w lampie.

http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_bmw-e92-sport-coupe-garazowany-kujawsko-pomorskie-176745717.jpg

Proszę o pomoc

Edytowane przez Sandi
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja właśnie nie wiem jak to jest. Również mam tak że wewn. ring świeci dużo mocniej, ale z drugiej strony widuje u mnie w mieście M5 e60, która ma tak ładnie podświetlone oba rigni, że szok, choć w dalszym ciągu zewn minimalnie gorzej podświetlony, to i tak wygląda to praktycznie jak na aukcjach z allegro… Więc musi to być do osiągnięcia
Opublikowano

W E92 światła pre-LCI tak są skonstruowane, że ring wewnętrzny zawsze będzie świecił mocniej (żarówka które daje na nie światło jest właśnie wewnątrz ringa wewnętrznego).

Jedyne co możesz zrobić to zakodować większe napięcie, będzie trochę lepiej, ale na pewno nie tak jak to na światłach LCI.

Opublikowano

a jak to możliwe, że jak wcześniej miałam założoną żarówkę żółtą.. ringi prawie tak samo świeciły (nie było wielkiej różnicy)

http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/3f/a8/6e/bmw-e92-sport-coupe-seria-3-kujawsko-pomorskie-mogilno-106032137.jpg

a po zmianie żarówki na białą ledową nawet wieczorem jest efekt jakby tylko jeden ring świecił??

Opublikowano

Wydaję mi się że jest to możliwe do osiągnięcia, tylko wymaga ściśle określonej konstrukcji markera led pod każdy model samochodu. Chodzi o to że w wewnętrzny ring marker świeci na wprost, a w zewnętrzny - w światłowód, który ma dwa końce, po dwóch stronach odbłyśnika, choć może ma to inną nazwę. W każdym razie mając marker, którego diody były po dwóch stronach dokładnie w miejscu w którym wpada światło do światłowodów, wtedy zewnętrzny ring byłby podświetlony (widać to wyjmując i wkładając marker, o obracająć nim gdy znajdzie się w dobrym położeniu, ring zewn. się rozjaśnia).

Co do tego dlaczego świeci dobrze przy zwykłej żarówce - wydaje mi się że jest to kwestia tego że żarówka jest długa, i na całej swojej długości emituje światło, które nie jest rozpraszane przez soczewkę na boki, a najaśniejszy punkt (czyli drucik który świeci) jest na wysokości światłowodów od zewnętrznego ringa.

Marker natomiast ma diody za, lub przed tymi światłowodami, i dociera do nich jedynie rozproszona wiązka światła przez soczewkę która rozprasza ją pod kątem 120-180 stopni, i do światłowodu wpada tyle co nic, bo jedynie część rozproszonej wiązki, która na dodatek wpada pod kątem, a więc większość z niej odbija się od czoła światłowodu, a do niego wpada jedynie część. W serii F diodia świeci bezpośrednio w światłowód, bez soczewki która rozpraszałaby wiązke światła, dlatego efekt jest jaki jest.

Opublikowano
Ok.zaczynam już rozumieć. A czy istnieje takie coś jak żarówka halogenowa ale żeby świecila na biało? Jestem kobietą i na tyle sie nie orientuje.
Opublikowano

a czy jakieś inne światła dostanę by świeciły na biało , ale troszkę lepiej niż mam teraz?

Aktualnie mam:

60W CREE LED STANDLICHT RING H8 MARKER ANGEL EYES BMW E60 E61 E92 E88 E90 E70 X6

Opublikowano

Załóż lampy od polifta i będzie jak w serii F.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Załóż lampy od polifta i będzie jak w serii F.

Pzdr

po pierwsze do przedlifta nie pasują lampy z polifta

po drugie muszą to być xeonony z doświetlaniem zakrętów, zwykłe miały ringi H7

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , odświeżam temat :wink: Mam zamiar w swojej e92 zmienić kolor ringów z tych "Brzydkich" żółtych na jakieś białe albo lekko błękitne tylko właśnie tak żeby podświetlenie było równe albo praktycznie różnica była mało zauważalna , da rade kupić jakieś żarówki ? Czy nadal nic się nie da wykombinować :? ?

P.S Tutaj przykładowa aukcja z ringami które pięknie świecą

http://allegro.pl/postojowka-led-bmw-3-e-90-e90-markery-zarnik-ring-i5624511349.html

Więc jak to w końcu jest :roll: ?