Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Chciałbym założyć dystanse do mojej BMW serii 3 E46 rocznik 1998 silnik 1.9 w benzynie jednak nie wiem jak odpowiednio dobrać rozmiar . Aktualnie jeżdżę na oponach letnich 225/45 R 17 są to opony nisko profilowe. Proszę o podpowiedź. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dopisz 316/318i do tytułu.

Jak masz oryginalne felgi, czyli z et47 to możesz dać po 15mm na przód i po 20mm, wtedy wg mnie wygląda najlepiej. Można dać na przód też po 20mm, ale 15mm jest rozsądniejsze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przy wprowadzaniu jakich kolwiek tz ulepszeń należy pamiętać że przy szybkości 190km na godz to koło się kręci 1500 obrotów na min wiec bądźmy ostrożni i perfekcyjni.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dopisz 316/318i do tytułu.

Jak masz oryginalne felgi, czyli z et47 to możesz dać po 15mm na przód i po 20mm, wtedy wg mnie wygląda najlepiej. Można dać na przód też po 20mm, ale 15mm jest rozsądniejsze.

Tak mam oryginalne felgi BMW a et wybite jest od wewnętrznej strony felgi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ale wystarczy, że odnajdziesz na stronie:

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

model felg i będzie podane et.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Ja kupowałem dystanse po 20mm. Akurat inny model tylko chce napisać by nie kupować dystanse przelotowe tylko wkrecane w piastę i dopiero kolor dystans. Dystanse kup z kołnierzem centrujacym. Koszt ok 500zl kpl.

Polecam firmę dystom. Jedyna sensowna firma która robi porządne dystanse w pl na zamowienie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chce napisać by nie kupować dystanse przelotowe tylko wkrecane w piastę i dopiero kolor dystans

Możesz uzasadnić swoją tezę? Czujesz się pewnie jadąc autostradą mając koło przykręcone do aluminium a nie bezpośrednio do piasty?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Tak czuję się pewnie. Chyba masz jakieś błędne myślenie co do aluminium... Pewnie wahacze tez byś wolał mieć stare porządne stalowe... Ramę rowerowa tak samo... Zawsze to pospawac by można :mrgreen:

Jak mi kolo odpadnie to dam znać :mrgreen: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ma wahacz do połączenia gwintowanego stal-aluminium? Oczekiwałem argumentu przewyższającego "Twoje" rozwiązanie nad innymi a tu ze spawaniem wyjeżdżasz :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie naoglądałem się, bo swoje zrobiłem we własnym zakresie, z pewnego materiału a nie badziewia nie wiadomo skąd; śruby też zrobione nowe, dłuższe, odpowiednio ulepszone.

Co do połączenia, skoro dystanse przykręcasz do piasty to felgę przykręcasz to aluminiowego dystansu, chyba, że na klej to faktycznie niema tam gwintu.

Poleciłeś takie a nie inne rozwiązanie (czyli, że niby lepsze), ale dalej nie wiem dlaczego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Wkrecam je do stalowej tulei która jest wprasowanych w dystans. Może jakieś firmy krzak robią dystanse gdzie gwint jest z aluminium.

Jak śruby do dystansów dostałem. Dystans jest zrobiony z porządnego materiału i nikt jeszcze nie narzekał a kupę ludzi jeździ na dystansach dystom. Porządna szanowana firma