Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. auto wydaje mi się godne uwagi ale z racji tego, że mam dość daleko do Katowic chętnie się dowiem jakie jest wasze zdanie na temat tego samochodu. Pozdrawiam.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-centrum-e46-katowice-330i-m-pakiet-ii-ID4pbdcR.html#eac33df461

Vehicle information

========================================

VIN: WBAEV51050KM66382

Type code: EV51

Model: 330I (EUR)

E-F-R series: E46 4FL

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M54

Displacement: 3.00

Power: 170 (231 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 317 - ORIENTBLAU METALLIC

Upholstery code: N6HC - STANDARDLEDER/HE

Prod.date: 2002-05-29

S167 EU4 exhaust emissions standard

S210 Dynamic stability control III

S226 Sports suspension settings

S249 Multifunction f steering wheel

S302 Alarm system

S320 Deleted, model lettering

S326 Deleted, rear spoiler

S338 M Sports package II

S403 Glass roof, electrical

S411 Window lifts,electric,front/rear

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S438 Fine wood trim

S459 El. front seat adjustment w. memory

S465 Through-loading system

S473 Armrest front

S481 Sports seat

S488 Lumbar support, driver and passenger

S494 Seat heating driver/passenger

S502 Headlight cleaning system

S508 Park Distance Control (PDC)

S520 Fog lights

S521 Rain sensor

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S550 On-board computer

S650 CD player

S661 Radio BMW Business (C43)

S676 HiFi speaker system

S710 M sports steering wheel, multifunction

S716 Aerodynamics package

S760 High gloss shadow line

S775 Headlining anthracite

S785 White direction indicator lights

S789 BMW LA wheel, Individual

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S832 Battery in luggage compartment

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S915 Omission of outer-skin preservation

S934 WINTER TYRES ON LT/ALY WHEELS

P972 Comfort package

P981 Top Komfortpaket

Edytowane przez Claudia93
Opublikowano
Interesuje mnie opinia na temat tego samochodu. Wiem że to auto jest od forumowicza i czytałam już opinie na jego temat i jego samochodów, opinie są różne dlatego napisałam tutaj z myślą że ktoś wypowie się na temat TEGO samochodu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Claudia napisz, że żartujesz z zakupem tego auta.

Nienaganne auta warte są wysokiej ceny, ale pomimo barwnego opisu sprzedawca nie wspomniał ani razu o książce serwisowej.

Do kosztów zakupu dolicz koszt rejestracji, ok. 3000-3500 zł (akcyza+recykling+rejestracja+ubezpieczenie) + jakieś drobne naprawy lub płyny eksploatacyjne, powiedzmy 1500-2000 zł. Robi się 33.500 zł :duh: :mad2: :norty:

Poza tym auto jest wyrejestrowane więc dolicz jeszcze koszt transportu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akcyza jest już opłacona .

Fakt. Nie doczytałem. Być może dlatego taka wysoka cena :norty:

Nie zmienia to faktu, że pomimo prawdopodobnego nienagannego stanu auta książki serwisowej nie ma.

Tylko 1 foto srodka i na dodatek go.....o widac.

Być może dlatego, że przebieg jest zdecydowanie wyższy.

Opublikowano
Akcyza jest już opłacona .

Fakt. Nie doczytałem. Być może dlatego taka wysoka cena :norty:

Nie zmienia to faktu, że pomimo prawdopodobnego nienagannego stanu auta książki serwisowej nie ma.

Tylko 1 foto srodka i na dodatek go.....o widac.

Być może dlatego, że przebieg jest zdecydowanie wyższy.

Ale przecież jego auta były takie idealne :roll:

Opublikowano
Sprzedający twierdził że serwisowany w ASO i jest to udokumentowane przebieg również. malowane progi z powodu korozji. wiem że cena nie jest niska lecz jeśli auto okazałoby się bezwypadkowe i z tym przelotem to myślę że byłoby warto
Opublikowano
Zgodzę się że jak na warunki PL auto jest dość, a może nawet bardzo drogie. Z drugiej strony sedan 330i z M pakietem, w czarnym kolorze, z jasną skórą, xenonami i szyberdachem w stanie takim jak każdy sobie wyobraża w DE kosztuje znacznie więcej :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z drugiej strony sedan 330i z M pakietem, w czarnym kolorze, z jasną skórą, xenonami i szyberdachem w stanie takim jak każdy sobie wyobraża w DE kosztuje znacznie więcej

Nareszcie ktoś napisał jak jest a nie jak byśmy tego chcieli :clap:

Opublikowano

Forumowicz JakobeWZ

i tak napisał :

Byłem tam i NIE POLECAM NIKOMU, choćby nie wiem co. Zmarnowany czas i pieniadze na benzyne... Te samochody to porażka

TO pierwszy przykład z brzegu.

Podobno takie wymuskane auta ale chyba nikt tu jeszcze nie kupił od niego auta.

Opublikowano

Ja zawsze na spokojnie podchodzę do oceny danej oferty. Często auto wygląda super na zdjęciach a na żywo.... czasami zdjęcia potrafią podkreślić pewne mankamenty na które na żywo nawet nie zwróciłbym uwagi.

Tak czy siak nie zapominajmy że kończy się już rok 2015, więc omawiane auto ma już kilkanaście lat i jak nowe nie będzie. Jeżeli zależy nam na jakimś kolekcjonerskim egzemplarzu 330i z m pakiem to 10-12 tys. E w kieszeń i trzeba szukać za granicą :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzedający twierdził że serwisowany w ASO i jest to udokumentowane przebieg również.

Wiesz dlaczego nie ma książki, za to opowiada o potwierdzonej dokumentacji w ASO? Ponieważ sfałszowana książka byłaby niezbitym dowodem na kłamstwa sprzedającego. Poza tym skoro taki niski przebieg to skąd korozja na progach?

Opublikowano

Sam szukam podobnego samochodu, tzn sedan silnik 2,8 - 3,0. Powiedzmy, że siedzę w ofertach na alledrogo od długiego czasu prawie dzień w dzień.

I chyba bym na głowę upadł żeby kupić takie e46 ( 13-15 letnie ) za 25-28 tyś !!! Śmiech na sali, i zreszta nie tylko ja tak myślę bo te samochody od tego Pana stoją po pól roku, no przynajmniej jak je wystawi to widze prawie identyczne .. a to czarne z jasnymi skórami .. hmm ile 2 miesiące temu widziałem na 90%, chyba że miał takie samo drugie.

Do tego ok - jeśli auto jest w stanie kolekcjonerskim - to jasne że cena będzie duża. Gdybym miał dać za e46 25-28 tyś to musiało by być w pełni oryginalne, w pełnym / prawie pełnym wyposażeniu, mieć pełną historię serwisową z fakturami itd + oryginalny lakier ... ( i tak rozumiem pomalowany błotnik czy maskę ale ogólnie w oryginale ).

Ja osobiście nawet nie dzwonię jak widzę taką cenę -> rozumiem każdy ma prawo wystawić samochód za ile chce ( podobne przypadki na alledrogo co jakiś czas pojawiają się e46 po 25 tyś z PL .. ) pewnie sprzedający policzył za ile kupił auto parę lat temu + ile wsadziłw niego chyba łącznie z ubezpieczeniem przez ten czas.. i teraz za tą sumę chce go sprzedać .. co śmieszne nawet część nie ma xenonu itd.. no i co ? I te auta widzę w tej samej cenie już od pół roku jak sobie wiszą .. i wiszą.

Wracając do tego samochodu to jak jeszcze ktoś jest w ogole zainteresowany tym samochodem i piszecie że sprzedawca nie ma książki serwisowej / że progi były malowane bo rdza itd... no ludzie.. pomijam stan chociaż by tego fotela i ten przebieg.. sprzedawca ma chyba bujną wyobraźnię. NO ale ponownie, każdy ma prawo wystawić samochód za ile chce .... i trzymać je jak długo chce. :cool2:

Opublikowano

Ceny są różne, stan aut jest różny. Drogie auto wcale nie musi oznaczać dobrego stanu i odwrotnie. Każde auto trzeba zobaczyć osobiście i wyrobić sobie opinię. Ok rok temu podczas poszukiwań auta dla siebie przejrzałem tysiące ofert, obejrzałem bodaj kilkanaście wyselekcjonowanych aut i niestety na żywo czar pryska. Mi podoba się np to auto: http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-330i-M-Paket-2-Shadowline-Harman-Kardon/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:desc,mke:3500,mdl:15,mld:m+paket,ful:petrol,vcg:limousine/pg:vipcar/213659825.html

jednak po doliczeniu kosztów podróży opłat itp, nie będzie kosztowało ok 30 tysięcy jak omawiany egzemplarz, a ok 47... więc o czym my tu rozmawiamy? skoro większość osób powie że przecież za tyle można sobie kupić nowszą 3er w kabriolecie po drobnym dachowaniu i powodzi w Ameryce. Każdy ma własne wymagania :wink:

Opublikowano
Co z tego że długo stoi na allegro? nie chcę nikogo bronić ale na rynku jest popyt na najtańsze trupy których nabywcy wmawiają sobie że zakupili nie wiadomo co, a potem tylko marudzenie na forach jakie te bmw, mb czy audi są awaryjne itp :mad2: Ja mam zawsze dobre auta, wystawiam je w wysokich cenach i zawsze trzeba trochę poczekać na odpowiedniego kupca, bo jak wyżej wspomniałem większość liczy na okazje :duh:
Opublikowano

Dobre samochody w rozsądnej cenie schodza na dniach.

W ten sposób uciekły mi 2 auta bo się trochę spóźniłem. Dzwonie -> rozmowa telefoniczna dokładny stan itd + widzę "po głosie" jak nastawiony jest sprzedawca itd. Mówię, że się zastanowię, biorę gotówkę organizuję czas żeby jechać dzwonię 30 min później -> wszystko fajnie ale jedzie już człowiek oglądać auto 400km. Dostaję wieczorem telefon był widział auto kupił. Auto wystawione w piątek w nocy ( wtedy je też zobaczyłem ) i w sobotę poszło.

Cena bodajże 15,5 tyś za 328 z bdb wyposażeniem malowanymi 2 elementami bez grama szpachli, podłoga kielichy itd w oryginale, silnik suchy bez wycieków - nie wiem jak chodził bo nie słuchałem na żywo.

Sprzedawca/handlarz sam proponuje że robi przegląd samochodu przy mnie -> i widzę też auto od spodu + zawsze więcej sam mogę wyłapać jak auto jest wytrzepane itd. -> książki są, jakaś historia parę faktur sprzedawca nic nie ukrywa.

I to jest normalna cena za takie auto. Z wyp, min Czarne skóry komfortowe, szyberdach, xenon, H/K, mała navi, elektryka multifunkcja czujnik deszczu. Fakt bez m-pakietu.

Jasne jeśli masz na prawdę perełke, pewna historia, nie rozbite auto, bdb stan udokumentowany. To logiczne że takie auto jest więcej warte -> za większą kwotę go wystawisz i musi trochę postać aż znajdzie się rozsądny kupujący który szuka konkretnej sztuki i wtedy on kupi taki samochód od Ciebie i będzie zadowolony, Ty sprzedaż taki samochód i też będziesz zadowolony. I pewnie nie jest to kwestia jednego dnia, ale nie jest to też kwestia pół roku <-- bo to nie oznacza nic innego jak to że coś jest nie tak -> albo z samochodem ale z chorą ceną.

Da się kupić dobre auto w dobrej cenie ( nie mówię że tanio -> ale w odpowiedniej cenie do wieku i stanu samochodu .. ), tylko trzeba się przebijać przez tony ofert ze złomami .. i tyle.

A co do tego samochodu co pokazałeś e46 w automacie 330i, 47 tyś po sprowadzeniu hmm, na prawdę byś kupił takie e46 ? Jakiś czas temu e90 325i 42,900 bodajże. szary kolor sedan, xenon szyberdach, klimatronik, komf. fotele, navi, multifunkcja automat m-pakiet. bok malowany, bez progów i góry drzwi. Auto bezwypadkowe tak gwarantował sprzedający i zwracał kasę za przyjazd jak by się okazało inaczej, możliwość sprawdzenia .. gdzie sie chce, książka jakaś dokumentacja komplet kluczyków itd. Poważnie się zastanawiałem nad tym samochodem tylko automat .. a ja szukam tylko manuala i nie mogłem się do tego przekonać. Auto stało 3 dni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ceny są różne, stan aut jest różny. Drogie auto wcale nie musi oznaczać dobrego stanu i odwrotnie. Każde auto trzeba zobaczyć osobiście i wyrobić sobie opinię. Ok rok temu podczas poszukiwań auta dla siebie przejrzałem tysiące ofert, obejrzałem bodaj kilkanaście wyselekcjonowanych aut i niestety na żywo czar pryska. Mi podoba się np to auto: http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-330i-M-Paket-2-Shadowline-Harman-Kardon/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:price,sro:desc,mke:3500,mdl:15,mld:m+paket,ful:petrol,vcg:limousine/pg:vipcar/213659825.html

jednak po doliczeniu kosztów podróży opłat itp, nie będzie kosztowało ok 30 tysięcy jak omawiany egzemplarz, a ok 47... więc o czym my tu rozmawiamy? skoro większość osób powie że przecież za tyle można sobie kupić nowszą 3er w kabriolecie po drobnym dachowaniu i powodzi w Ameryce. Każdy ma własne wymagania :wink:

Zapomniałeś dodać, że kupując od prywatnej osoby w DE masz pewność że stan auta zgadza się ze stanem opisywanym przez sprzedawcę. Osoba prywatna w Niemczech, podpisująca się pod umową nie zatai żadnych wad auta, bo wie że może skończyć się to sprawą w sądzie i wysoką karą. Oczywiście nie dotyczy to Ruskich i innych Turków i komisów.

W Polsce każdy wie jak bywa. Państwo działa teoretycznie.

Poważnie się zastanawiałem nad tym samochodem tylko automat .. a ja szukam tylko manuala i nie mogłem się do tego przekonać.
Wyjaśnij proszę dlaczego w dupowozie szukasz manuala?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzedający twierdził że serwisowany w ASO i jest to udokumentowane przebieg również.

Wiesz dlaczego nie ma książki, za to opowiada o potwierdzonej dokumentacji w ASO? Ponieważ sfałszowana książka byłaby niezbitym dowodem na kłamstwa sprzedającego. Poza tym skoro taki niski przebieg to skąd korozja na progach?

Dzwoniłeś, pytałeś czy nie ma książki? Sprawdziłeś przebieg w aso, że stwierdzasz kłamstwo sprzedającego? Uważasz, że 13-letnie auto nie może mieć takiego przebiegu? I ostatnie chyba najłatwiejsze pytanie: co ma przebieg do korozji na progach?

Dodam, że auta nie widziałem, nie znam sprzedającego a nawet uważam go za nie do końca zrównoważonego biorąc pod uwagę jego wypowiedzi na forum. To tak w kwestii wyjaśnienia :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzwoniłeś, pytałeś czy nie ma książki?
Nie uważasz, że przy samochodzie igła brak informacji o ww. książce dziwi? Co zgubił?

Jak chcesz sprawdzić przebieg w ASO? Dzwonić do niemieckiej sieci? Na ile to będzie wiarygodne?

Uważasz, że 13-letnie auto nie może mieć takiego przebiegu?
Absolutnie wcale nie odrzucam takiej możliwości, sam oglądałem 320i z 2002 r. za 8500 euro z przebiegiem 154 tyś., tak z ciekawości. I sprzedawca miał wszystko: książkę z wpisami, wszystkie wydruki TUV, i do każdego przeglądu faktura za usługę. I nie był to dziadek który samochodu używał tylko w niedziele.
I ostatnie chyba najłatwiejsze pytanie: co ma przebieg do korozji na progach?
No wytłumacz mi proszę skąd w samochodzie pokonującym dziennie 30 km (wliczając w to święta, niedziele, choroby, etc.) korozja akurat tylko na progach? E46 ma inne wrażliwsze miejsca.

Dodam, że nawet nie wiem kim jest sprzedający i nie znam żadnej z jego wypowiedzi. i

Opublikowano

A Ty bedziesz jezdzil książka czy autem??

Historia jesli jest w Aso jest znacznie bardziej wiarygodna niz kawalek papieru z pieczatkami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli jest w ASO to i książka jest, Chyba że pies zjadł albo inne ściemy. Temat totalnie o niczym i nic nie wnoszący.

Pragnę jedynie zauważyć, że skoro auto ma być w stanie kolekcjonerskim to i książka powinna być w komplecie. Taka książka może być dowodem w sprawie o oszustwo. Historia z ASO również, ale dużo bardziej trudna do weryfikacji.