Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, proszę o jakieś opinie w sprawie poniżej rozkodowanego BMW z początku produkcji. Auto ma trochę nalatane, więc istnieje szansa, że nie było kręcone, choć tego nigdy nie wiadomo. Bok trochę uszkodzony, raczej kosmetycznie niż coś poważniejszego. Postaram się czegoś dowiedzieć od właściciela i poprosić o więcej zdjęć, więc za jakiś czas podzielę się nimi w temacie.

Jak wrzucam VIN do Google to wyskakuje coś takiego: http://vinlot.com/098XXXXX/WBAVB11000KT53702 - rozbitek? Jeśli nie był to bardzo poważny dzwon tylko drobna kolizja to nie zniechęca mnie to do zakupu, o ile zostało porządnie naprawione.

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAVB11040KU25047

Type code: VB11

Model: 325I OL (EUR)

E-F-R series: E90

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N52

Displacement: 2.50

Power: 160 (217 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 668 - SCHWARZ 2

Upholstery code: LCB7 - LEDER DAKOTA/B7

Prod.date: 2005-08-04

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2BF BMW alloy wheel, double spoke 154

S4AG Interior trim finishers Titanium matt

S8SB Telematics access request,country-spec.

S8SC Telematics access request,country-spec.

S8SP Control unit COP

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S320 Deleted, model lettering

S321 Exterior parts in vehicle colour

S428 Warning triangle and first aid kit

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S465 Through-loading system

S481 Sports seat

S494 Seat heating driver/passenger

S497 Centre armrest, rear

S520 Fog lights

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S606 Navigation system Business

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

#edit: link do aukcji: http://allegro.pl/bmw-e90-seria-3-2-5-benz-218-km-i5639617009.html

Edytowane przez Plecakofil
Opublikowano
Moze w tej cenie lepiej poszukac e46 z konca produkcji w bardzo przywoitym stanie...?Wg mnie cena jak za darmo:/Ciekawe o czym ona swiadczy.
Opublikowano

Być może kwestia foto, ale jedne nerki są chromowane, drugie nie.

Felgi nie od tego auta, nawet modelu (chyba od e65, jak się mylę proszę mnie poprawić).

Opony mają też zły rozmiar (profil) - na obu osiach jak dla mnie jest ten sam, mimo że tył powinien mieć mniejszy.

Niska cena może wynikać też z przebiegu, raczej ciężko na chętnego gdyby stała za 40k PLN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
(chyba od e65, jak się mylę proszę mnie poprawić)

Felgi są z e39 :shock: obie nerki mają chrom .

Opublikowano
Być może kwestia foto, ale jedne nerki są chromowane, drugie nie.

Felgi nie od tego auta, nawet modelu (chyba od e65, jak się mylę proszę mnie poprawić).

Opony mają też zły rozmiar (profil) - na obu osiach jak dla mnie jest ten sam, mimo że tył powinien mieć mniejszy.

Niska cena może wynikać też z przebiegu, raczej ciężko na chętnego gdyby stała za 40k PLN.

Podejrzewam, że tak może być. Wcześniej stała trochę drożej, a teraz lekko opuścił. Możliwe, że ludzi odstraszał przebieg i dlatego zszedł trochę z ceny. Poza tym auto jest trochę obdrapane, co też działa niekorzystnie.

Dzięki za informację odnośnie profilu opon i o felgach - nie byłem w stanie tego dostrzec na zdjęciach.

Jeszcze tak pytanie do wszystkich użytkowników forum przeglądających temat - czy jest ktoś, kto mógłby dla mnie wstępnie zobaczyć samochód? Mam kawałek żeby zobaczyć osobiście i jakby ktoś był taki miły to proszę o PW.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wybaczcie za pisanie posta pod postem oraz za odświeżenie tematu. Temat zakładałem 3 miesiące temu, ale odświeżam, ponieważ dotarłem do zdjęć, zgodnie z którymi auto miało miesiąc temu wypadek.

http://img36.staticclassifieds.com/images_tablicapl/310974295_5_1000x700_bmw-seria-3-bmw-e90-uszkodzone-sprzedane-zachodniopomorskie.jpg

http://img34.staticclassifieds.com/images_tablicapl/310974295_4_1000x700_bmw-seria-3-bmw-e90-uszkodzone-sprzedane-motoryzacja.jpg

http://img34.staticclassifieds.com/images_tablicapl/310974295_3_1000x700_bmw-seria-3-bmw-e90-uszkodzone-sprzedane-bmw.jpg

Piszę o tym dlatego, że auto być może trafiło do jakiegoś handlarza, który je naprawi i będzie chciał wystawić na aukcji jako bezwypadkowe, a jak wiadomo nic w internecie nie ginie, więc warto tworzyć historię każdego samochodu.