Skocz do zawartości

e46 puka z prawej strony 4 stacje i nic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 2mc pojawia się stuk z prawej strony dodam

tuleje wahacza meyle hd nowe

lewy łącznik stabilizatora nowy

cały lewy drążek kierowniczy nowy (prawy brak luzów)

sworzenie na wahaczach ponoć ok

poduszki przedniego stabilizatora nowe..

dodam najlepiej to słychać jak złapę za błotnik i unosze góra i puszczam i wtedy jest stuk który dochodzi jak by z poduszki/amortyzatora

byłem dzisiaj na 3 stacjach diagnostycznych

na pierwszej koleś wykluczył sworzeń a mówi albo amor albo poduszka a co lepsze na szarpakach nic nie było słychać

na drugiej stacji to samo auto przetrzepane 0 pukania...

na trzeciej stacji to samo

a jak się jedzie tak,20/30km/h i jest np jakaś nierównośc drogi to od razu puknie...

dodam łacznik stabilizatora ok.. drążek też..tuleja wahacza też...

więc zagadka..wahacz czy amor czy poduszka

zdemontowałem dzisiaj cały amortyzator ze spręzyna bo spręzyny nie ponieważ nie mam ściagacza..no i nic nie słychać ale no nie miałem jak nacisnąć amora.. a jak złapałem za poduszkę to lekko ruszała się.. hmm no zagadka..na szarpakach cisza patrzą się.. w stylu co Tu synu szukasz? ale mechanik jeden się przejechał no i pukało.. kazał we wtorek się zgłosić.. dodam mój mechanik podniósł koło wziął łyżkę i sprawdził sworzeń.. i mówi jest luz i to według niego to stuka... byłem na 3 stacjach..oczywiście koła stały nie były w powietrzu i ruszali na boki autem jak i też rękę przystawiali to wahacza i nic.. żadnego drgnięcia ani nic...

dla tego kwestia

podusza amora->wahacz->amor

pytanie co

dodam słychać to tylko i wyłącznie jak jadę 20/30km/h i jest na drodze coś jaki podjazd itp i od razu puknie a nawet na prawie prostej drodzę jak będzie minimalnie wybrzuszenie to juz puknie

a oni na 3stacjach ruszali i nic nie widzą..

co lepsze podjechałem jeszcze na stację u mnie... i to samo...nic nie widzą...ani grama puku itp

4 stacje oblukane i nic

aha i próbowali dokręcić poduszkę ale była ok..przystawiali palec do śruby poduszki i też nic nikt się nie oddzywał

Opublikowano
Musisz zastosowac poduszki betonowe. Nie zapomnij jednak najpierw jeszcze ze 3 razy opisac problem...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
jak podjechałem na 3 stację i mówię,ze byłem na dwóch już to koleś mówi.. jakieś ''zaczarowane to auto'' że tylu speców i nie da rady dojść co jest grane
Opublikowano
Tak na co tak deb..ny post? Na 4 stacjach diagnostycznych nie doszli co jest grane mając auto przed sobą a tutaj na forum myślisz ,że mamy wróżki i wyrocznie? Stachu opamiętaj się nareszcie!!!
Opublikowano

Witam nowe ustalenia co do stukania...

jutro jadę na stację ale.. zauważyłem jak się jedzie po kostce brukowej to najbardziej stuka...

dodam łapiąc za blotnik nic nie słychać... to co było słychać to nie stukanie tylko gumę,wystarczyło obkręcić i cisza.. ale stukanie dalej jest

pytanie tylko co jest temu winne... dodam jak lecę 100km/h po koleinach itp to nic nie ma stukania tylko jak po mału się jedzie