Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaki polecacie interfejs bluetooth żeby łączył się z e60?

Zadaje to pytanie ponieważ znajomy miał coś takiego i nie mógł się z moim e60 polaczyc. Chodzi mi głównie o badanie parametrów silnika i kasowanie błędów inspekcji itp

Opublikowano
Dzięki tylko ze widzę ze ty podałeś mi programy diagnostyczne a mi chodzi o konkretny interfejs który ogarnie e60. Chyba ze to zależy od programu a nie interfejsu?
Opublikowano
Opublikowano
No bmw what. Ale nie chodzi mi o program tylko o urządzenie. Czy musi być jakieś dedykowane czy zwykłe z allegro za 50zl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z BMWhat to interfejs z blueoteh zwykły nie chodzi, ja mam i nie czyta żadnego modułu, do BMWhat to musi być jakiś dedykowany, ogólnie to lipa z inpą

(EDIABAS) nie chodzi chyba że by ktoś zrobi emulator bluetooth-port COM, a tak to tylko aplikacje na androidzie

(Panowie co to dzisiaj na forum jest że, przy kazdym logowanie do konta na forum , pisze że przekroczyłem maksymalną ilość pomyłek i muszę dodatkowo wpisać kod z obrazka , jak nawet raz się nie pomyliłem z hasłem i loginem do konta )

Opublikowano

Bmwhat laczy sie normalnie ale nie da sie robic kodowania, trzeba zakupic od nich moduł bluetooth , a i np z x3 2004 nie laczy sie wogole tak smo z e46 przed liftem.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano

Mam najtanszy elm327, łączy się z ecu ale widać niewiele:

- w torque pro tylko obroty silnika, reszta parametrow, np temperatura, predkość niby obslugiwane ale bez odczytu. Program podaje, że połączenie jest poprawne.

- w carly lite parametrów nie wyświetla, każe kupić full. Obrotomierz martwy. Coś testuje. Program podaje, że połączenie jest.

Probowalem też kablem od viakena i tu:

- torque w ogóle nie potrafi się połączyć

- carly lite się łączy, testuje, widzi moduły, obrotomierz żyje, ale innych parametrów nie pokazuje - każe kupić full.

Czyli ogólnie źle. Zależalo mi najbardziej na podglądzie parametrów na żywo i nie udało się. Kupiłbym carly gdybym miał pewność że wyświetli mi parametry na żywo, ale nie stać mnie by wydać dwie stówy na taki test. Może ktoś potwierdzi w e60 pre-lift czy torque albo carly wyświetla coś więcej?

Sądząc po filmach z torque na yt to elm327 dobrze działa w lci, czyli od rocznika 2007

Moje e60 to 530d 2004.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)