Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Prosiłbym o opinię nt E90 z Kielc.

Rozkodowany VIN:

========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAVG11090A569605

Type code: VG11

Model: 318D UL (EUR)

E-F-R series: E90

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N47

Displacement: 2.00

Power: 105 (143 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 475 - BLACK SAPPHIRE METALLI

Upholstery code: KAB4 - SENSATEC/BEIGE

Prod.date: 2008-07-15

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S1CB ACEA / CO2 scope

S1CC Auto start/stop function

S1CD Brake Energy Regeneration

S2CY BMW light alloy wheel, spider spoke 158

S2PA Lockable wheel bolt

S4AB Fine wood trim burr walnut

S8S2 Coding, alarm signal

S8S3 Automatic locking during starting

S8SP Control unit COP

S249 Multifunction f steering wheel

S255 Sports leather steering wheel

S302 Alarm system

S321 Exterior parts in vehicle colour

S441 Smoker package

S507 Park Distance Control (PDC), rear

S520 Fog lights

S534 Automatic air conditioning

S540 Cruise control

S548 Kilometre speedo

S609 Navigation system, Professional

S845 Acoustic fasten seat belt reminder

S863 Dealer List Europe

S868 Language version, Dutch

S877 Omission of non-combined operation

S886 Operating instructions, Dutch

S896 Daytime driving lights

link: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e90-idealne-navi-jasne-skory-ID4p8jXE.html

Właściciel się upiera, że przebieg 173kkm jest prawdziwy i auto bezwypadkowe/kolizyjne etc. Cena dosyć wysoka jak na przedlift z silnikiem 143 KM, który do tej pory nie miał robionego dwumasu/turbo/wtrysków i wszystko przed nim.

Opublikowano
Auto sprowadzone do kraju z Niemiec W 2013r , zakupione od prywatnego pierwszego własciciela .

Może zapomniał na końcu zdania dodać że w Niemczech.

Ciekawa sprawa.

Wg mnie to holenderka. Jakie ma dokumenty świadczące że to niemieckie auto ?

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Jak taki bezwypadkowy to czemu ma grill z chromowanymi żeberkami jak mają wersje z silnikiem R6.

Ciężko powiedzieć, mógł być zmieniany po prostu ze względów estetycznych, ale do właściciela już nie będę dzwonił, bo uznałem, że szkoda tylu pieniędzy na samochód nieznanego pochodzenia. Rozumiem gdyby był 10 tysięcy tańszy, gdyby to była "super tania okazja" (które się nie trafiają), ale płacąc 40k za E90 przed liftem i takim słabym silnikiem wolałbym mieć w pełni pewną sytuację.

Odpuszczam temat tego auta, dziękuję wszystkim za opinie.

Opublikowano

A na jakiej podstawie właściciel upiera się, że przebieg oryginalny? Tylko dlatego że jest uparty? :D Ma jakieś dokumenty potwierdzające?

Niby drugi właściciel, a wszystkie stwierdzenia jakby był pierwszym.

Opublikowano
Ciekawe co na to uparciuch-kłamczuszek. Oczywiście, że nic nie wiedział, licznik cofnęły mu krasnoludki. I Holandia zlała mu się w jedną całość z Niemcami :)
Opublikowano

Plecakofil jak nie ma książki serwisowej to miedzy bajki można takie opowieści włożyć. A co niektórzy plączą że piszę że skręcony mimo że nie mam dowodów :norty:

Nie trzeba być geniuszem żeby zobaczyć że ta perełka bita i skręcona... 60 tyś rocznie robił czyli grubo...

Opublikowano
A na jakiej podstawie właściciel upiera się, że przebieg oryginalny? Tylko dlatego że jest uparty? :D Ma jakieś dokumenty potwierdzające?

Niby drugi właściciel, a wszystkie stwierdzenia jakby był pierwszym.

Plecakofil jak nie ma książki serwisowej to miedzy bajki można takie opowieści włożyć. A co niektórzy plączą że piszę że skręcony mimo że nie mam dowodów :norty:

Nie trzeba być geniuszem żeby zobaczyć że ta perełka bita i skręcona... 60 tyś rocznie robił czyli grubo...

Hahaha :D Chyba mnie chłopaki nie zrozumieliście, bo gdy pisałem, że właściciel mówi, że przebieg realny itd to nie chodziło mi o to, że tak jest i wierzę w jego słowa. Chodziło mi właśnie o to, że nie wierzę w jego słowa o tak niskim przebiegu i wydawało mi się to oczywistym kłamstwem, dlatego właśnie został założony temat, aby rozwiać moje wątpliwości. Wątpliwości się potwierdziły, więc tymbardziej widać, że nie warto.

Może kogoś innego także zainteresowało to auto, kto wie - może zajrzy do gotowego tematu i też sobie odpuści temat, wtedy będę dwukrotnie usatysfakcjonowany.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem gdyby był 10 tysięcy tańszy

2008 za 30tys zł będzie miał na bank prawdziwy przebieg :mrgreen:

Opublikowano
Rozumiem gdyby był 10 tysięcy tańszy

2008 za 30tys zł będzie miał na bank prawdziwy przebieg :mrgreen:

Czytanie ze zrozumieniem, wyciągnąłeś krótki cytat z mojej wypowiedzi i teraz wprowadzasz ludzi w błąd. Nigdzie nie napisałem, że samochód za 30 tysięcy będzie miał prawdziwy przebieg. Napisałem właśnie, że płacąc za taki samochód 30 tysięcy ZROZUMIAŁYM JEST, ŻE BĘDZIE SKRĘCONY, bo NIE MA czegoś takiego jak OKAZJA. A ja płacąc 10 tysięcy drożej wolałbym mieć samochód z pewniejszą (potwierdzoną) historią serwisową niż ten kosztujący 30 tysięcy. A on nie dość, że odpowiednio kosztuje, to jest skręcony grubo ponad 100 tysięcy, jest z Holandii a nie z Niemiec, ma prawdopodobnie historię powypadkową i nie wiadomo co jeszcze, bo właściciel na każdym kroku próbuje potencjalnego kupca wprowadzić w błąd swoimi kłamstwami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba mnie chłopaki nie zrozumieliście

Obawiam się że tylko Ty sam rozumiesz co piszesz :mrgreen: