Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki mały problem i nie wiem jak go rozwiązać na forum jak na razie nie znalazłem odpowiedzi.. Posiada dwa kluczyki do mojego BMW E60 . 520D 2.0 obydwa sprawne jednak kilka dni temu zauważyłem,że jak wkładam drugi kluczyk giną pewne funkcje oczywiście auto normalnie odpala jednak np: ustawienia radia(nie ma zapamiętanych stacji radiowych) i inne ustawienia w komputerze...gdy włożę ten pierwszy kluczyk to wszystko wraca do ustawień,które były w pierwszym kluczyku zauważyłem też,że na wyświetlaczu na dolnej jego części pojawia się duża literka "T"...czy może ktoś mi wyjaśnić o co tu chodzi??? Jak i co zrobić,żeby po włożeniu któregokolwiek kluczyka wszystkie ustawienia były takie same...pierwszy raz się z tym spotykam...zaznaczam,że stało się to tak nagle..aha i jeszcze w menu komputera na wyświetlaczu jest opcja kasowania funkcji kasowania pamięci kluczyków,ale gdy to robie to nic się nie dzieje...prosze o pomoc. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ustawienia są zapisywane pod klucz tz. że to co zapiszesz na jednym możesz na drogim zapisać inaczej lub tak samo a zapisuje sie to samoczynnie.

Co do kasowania pamięci klucza i tej literki T to nigdy nie widziałem.

Jaki masz rocznik i nawigacje?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Rok to 2007, 2.0D ten po lekkim lifcie a to jest model bez nawigacji tylko sam komputer i wyświetlacz no i kilka różnych funkcji..serwis klima fotele itd..własnie to jest dziwne,bo niedawno było na obydwu kluczykach identycznie nie wiem jak to się stało,ze teraz na każdym jest inna pamięć...tak jak pisałem pokasowały się wszystkie stacje radiowe i różne inne ustawienia komputera...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do literki T to znalazłem w instrukcji obsługi że informacje wysyłane z radiostacji o ruchu drogowym są wysyłane a ich odbiór nie jest włączony w radiu (TP)

Co do klucza, nie zapisuje Ci wogóle ustawień czy tylko się skasowały

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Sam nie wiem czy mi nie zapisuje czy się skasowały te ustawienia,ale wydaje mi się jednak,ze się skasowały,bo do pewnego momentu było dobrze i na jednym kluczyku i drugim nagle na jednym z nich po włożeniu go do stacyjki wszystko jakby wróciło do ustawień fabrycznych czyli w radiu nie było żadnej stacji i inne ustawienia były tak jakby podstawowe jednak dla przykładu gdy wygrałem jedną stacje radiową i zapisałem ją to po zmianie kluczyków i ponownym włożeniu tego który nie pamietał stacja sie zapisała...wygląda na to,że kliuczyk zapisuje ustawienia jednak zastanawia mnie dlaczego tak nagle i bez powodu stracił pamięć....