Skocz do zawartości

JAKA GŁOWICA M50B25

kamil_114

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. potrzebuje pomocy, szukalem na forach ale nie moge znalezc, mianowicie posiadam e36 touring m50b25 pojedynczy vanos (kiedys bylo tds) okazalo sie ze pekla mi głowica :( i teraz jestem w kropce bo nie wiem co robic, poniewaz ciezko znalezc glowice w dobrym stanie, a jesli juz jest to bardziej sie oplaca kupic caly slupek, chcialbym aby ktos z forum kto to cos takiego przerabial opisal mi czy jest mozliwosc zalozenia glowicy np. od m52b28 z pojedynczym vanosem, czy cos nie pasuje jesli tak czy da sie cos takiego zrobic zeby to dzialalo albo ewentualnie od czego moze jeszcze podejsc glowica. zastanawialem sie czy np. moze byc glowica z m50b25 nv , budowa chyba sie nie roznia tylko mijesce na vanos jest zadeklowane ( tak mi sie przynajmniej wydaje bo nie widzialem nigdy glowicy m50b25nv, jesli ktos cos o tym wie to prosze o info). zastanawiam sie tez nad pospawaniem choc wiem ze to nie jest najlepsze rozwiazanie. prosze o pomoc, z gory dziekuje, pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Głowica z m52b28 pojedynczy vanos pasuje bez żadnych przeróbek.Ta z silnika bez vanosu powinna również podejść bez problemu choć nie robiłem takiego myku.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
cala kompletna z m52b28 snialo moge zkladac ? wlaki i cala reszta rowniez pasuje ?

Tak,bez żadnego problemu.Tylko pojedynczy bo podwójny vanos ma inną głowicy i kanały wodne.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.