Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów , nosze się z zamiarem kupna icom-a bo niestety gt1 i progman już mi nie wystarcza . Teraz tylko którego wybrać jest tego tyle że sam już nie wiem , jaka wersja A2 czy A3 jaka wersja isty ? a ceny są tak rozbieżne że sam już nie wiem co wybrać . Nie chodzi mi o to żeby zaoszczędzić 500zł tylko żeby działało wszystko bez problemu a nie przepłacać bez sensu . Będę wdzięczny za poradę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A2 klon to jest to samo co A1 tylko ma chlodzenie pasywne zamiast aktywnego, ma radiator a nie tak jak w A1 radiator plus wentylator. Jak programujesz dlugo cale auto bardzo sie nagrzewa, ponoc potrafily pasc. A3 to chinski wynalazek, nie ma oryginalnego icoma a3.
Krzysztof
Opublikowano

Podłączę się do tematu z pytaniem, czy wiecie jaka jest faktyczna różnica pomiędzy ICOM A2 w wersji SP 168-D (cena ok. 230 Euro) a SP 168-BA (ok. 370 Euro)?

W necie wyczytałem, np. http://www.carsets.co.uk/info/lets-talk-on-bmw-icom-amp-icom-a2-254.html, że z modelami SP 168-BA nie powinno być w przyszłości większych problemów z aktualizacją ISTA, natomiast modele z literkami B, C, D raczej pracują tylko z dedykowaną dla nich wersją.

Pozdrawiam,

Sławek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja A3 brak możliwości łączenia się z starszymi autami (okrągła wtyczka), za to z wyglądu widać że mniejszy i niby ma jeszcze lepsze chłodzenie i dłuższe wsparcie hardwore. A jak jest naprawdę to sam jestem ciekaw!

Wysłane z mojego HTC Desire 816 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z ICOM A3 też można łączyć sie ze starszymi modelami tylko trzeba kupić sobie samemu przelotkę z obd 2 do obd1 okrągłą 20pin,

a tak A3 oprócz obudowy zmienionej i wyjścia na kabel obd 2 (jest płaskie złącze zamiast okrągłego podobno nie ma tendencji do wysuwania się podczas programowania ) i dodatkowo można ICOM A3 zasilić z zasilacza, to samo sprzętowo co A2, a wielu przypadkach ma to samo co A1 , oczywiście nowsze oprogramowanie, plusem jest cena wyraźnie niska, pewnie będzie jeszcze niższa, już wiele głosów jest że do nowszych wersji lepszy emulator z ENET

Opublikowano
pisz PW - cos poradzimy:)

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto