Skocz do zawartości

520i Wymiana katalizatora: nowy, strumiennica czy rura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko na temat: stopiony katalizator muszę w poniedziałek czymś zastąpić, jest sobota:) Pytanie: co polecacie:

-nowy katalizator

-strumiennica

-porządna rura z nierdzewki

Jak zwykle chodzi o to by jakość pogodzić z ceną, a nie chcę popsuć parametrów autka.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na podpowiedzi praktyków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Metalowy kat z 528i.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różnia się tym , że jest metalowy a nie ceramiczny i nie sypie sie tak łatwo.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Najlepiej zastosowac katalizator używany oryginał, ewentualnie nówka tez może być, rury czy strumienicy nie polecam bo będzie za głośno.
Opublikowano
Jak rzeczywiście z 2.8 są lepsze wyttztmalsze to warto je wstawić. Po co spawac rurę czy strumienice i mieć głośno lub jakiś metaliczny rezonans. Bo często tak się dzieje oraz dodatkowo spada moc
Opublikowano
Temat u mnie skończony, krakowskim targiem wybrałem jeszcze inne rozwiązanie. Został dorobiony na zamówienie pod wymiar w miejsce katalizatora dodatkowy tłumik. Zgodziłem się na próbę, koszt niewielki i zobaczymy czy będzie działać. Jak na razie osiągi i dźwięk bez zmian. Jeśli pojawią się problemy to o nich napiszę. Ewentualnie proszę o info osoby które założyły zamienniki katalizatorów o wskazanie producenta i przedstawienie swojej opinii po przejechaniu oczywiście "paru" kilometrów.