Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przed wymianą tłoczków było wszystko ok natomiast po wymianie lekko z gwintu wydostawał się płyn...

mechanik mówi nie możliwe...skoro na końcu odpowietrznika jest stożek który to dociska wszystko i nie ma prawa nic lecieć..

gwint wydaje się okej.. bez problemu palcem się wkręca...

wkurzony dzisiaj zakupiłem dwa odpowietrzniki takie same... załozyłem.. mocno dokręciłem,trasa i co dalej to samo...

dodam dzieje się to i na prawym i na lewym

Opublikowano
Witam przed wymianą tłoczków było wszystko ok natomiast po wymianie lekko z gwintu wydostawał się płyn...

mechanik mówi nie możliwe...skoro na końcu odpowietrznika jest stożek który to dociska wszystko i nie ma prawa nic lecieć..

gwint wydaje się okej.. bez problemu palcem się wkręca...

wkurzony dzisiaj zakupiłem dwa odpowietrzniki takie same... załozyłem.. mocno dokręciłem,trasa i co dalej to samo...

dodam dzieje się to i na prawym i na lewym

Faktycznie dziwne aż nie możliwe, a nie były kiedyś rozwiercane poukręcane odpowietrzniki ? Tylko coś takiego przychodzi mi do głowy albo uszkodzone gniazda w zacisku ewentualnie różnice w kącie stożka. :roll:

A może po prostu za słabo są dokręcone ?

Opublikowano
Dokręcona na chama i przekręcone

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam jutro biorę się za to sam.. bo widze jak ja nie zrobię tak tego mechanik dobrze nie zrobi..

mam tylko jedno pytanie czym zacisnąć główny przewód od tłoczka??

klucz francuski taki płaski bez nacięć nada się? i czy zaciska się jak przewód jest dokręcony jeszcze? czy lekko poluzować..zacisnąć a następnie mocniej docisnąć?

pytam bo tłoczki nowe.. mechanik ruszał więc wyjdą bez problemu..sąsiad kompresor ma więc wypchnę na lajcie.. w necie jest instrukcja na YT jak złożyć banał

chodzi o to,że podejrzewam iż mechanik nie wyczyścił tego w środku dobrze..

więc drodzy koledzy mam pytanie przewód zacisnąc teraz.. czy po odkręceniu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym odkręcił, poczekał aż płyn zleci (do michy jakiejś oczywiście) i wtedy nawet nie trzeba zaciskać, problem z głowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.