Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie do Was , czy wiecie jakie zamienniki amortyzatorów i gdzie można kupić do tego auta E91 330xd 2006r , zawieszenie raczej standardowe bo po rozkodowaniu VIN nie ma nic o M-Tech. Dzięki

pozdrawiam

Opublikowano

jeżeli masz przedlift to pasują do twojego wszystkie amortyzatory od 3XX xd/i

SACHS – 311 410 - tył

Przedniego nie mogłem nigdzie w katalogach znaleźć ani na allegro.

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/31_0742-kol-mcphprzedloz-wahloz-kola/i48826/kL/sN#part01

tutaj masz numery amortyzatorów oryginalnych, szukaj po numerach części.

Opublikowano

no wiec znalazłem takie amortyzatory na przód co mozecie powiedzieć o ich jakości http://www.parkczesci.pl/ProductDetails/Show.rails?s=,,Wybierz,,,,&n=,31316780197&a=BILSTEIN-AMORTYZATOR-BMW-P.-E90%2fE91%2fE92-XDRIVE-LE-22214287&i=-1,-1,-1,N,-1,-1,20737 inaczej zwane Bilstein b4 , ponoc nie odbiegaja jakoscia od montowanych fabrycznie czy ktos z Was testował ? nie sa za miekkie ? niby numer częsci katalogu sie pokrywa z tym co podaja w tym sklepie

pozdro

Opublikowano
Blistein b4 typowo standardowe amory czyli nie bedą za twarde nie za miękkie, jak seria. Firma dobra, amortyzatory robi raczej porządne chociaż minimalnie gorsze moim zdaniem niż sachs.
Opublikowano
Z sachsem mam, juz nie jeden raz. Są to odpowiedniki oryginału tylko z zamazanym logiem BMW (lemforder tez tak np robi). Gdy przyszedł czas na wymianę u mnie w aucie początkowo myślałem o bilstein bo bardzo znana firma i słyszałem duzo dobrych opinii o zawieszeniach hi-endowych. Natomiast spotkałem sie z paroma opiniami ze standardowe b4 są trochę gorsze od standardowych oryginalnych (minimalnie) wiec stwierdziłem ze ori to ori i postanowiłem kupic sachsa. Nie odradzam bilsteina, jak są to tez można śmiało brać.
Opublikowano
sklep znam, zawsze u nich się zaopatruje w filtr powietrza i właśnie u nich początkowo miałem kupować B4 do swojej E90. Chłopaki spoko, można kupować. Co do cen to nie wiem czemu taka rozbieżność ale oni z tego co wiem zawsze mieli jedne z najniższych cen. Można brać śmiało od nich