Skocz do zawartości

318d/320d pytanie o temperature silnika/wody

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ściągnąłem obudowy plastikowe, temperatura silnika 95 stopni - pół termostatu zimne, pół gorące.

Znaczy termostat zamknięty. Dobry nr VIN podawałeś przy zakupie?

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dobry, to juz drugi termistat (nie licząc mojego uszkodzonego) chyba kupie jakis na Allegro inzibacze co bedzie ...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz jeszcze ten stary, puszczający termostat to załóż. Jak znowu będzie niedogrzany to 100% problem leży w termostacie. A ten nowy co masz teraz zamontowany, tak jak pisał Faliszewice, gotuj w garczku i sprawdzaj temp. otwarcia. Jak będzie za wysoka to pogadaj z czescidobmw.pl a pewnie się jakoś dogadasz.
Opublikowano
Juz go zakładałem i był niedogrzany. Rozmawiałem z panem Maćkiem z czescidobmw.pl. Uznał ze faktycznie wcześniejszy otwierał sie za pozno i wymienił, niestety nie sprawdził tego co mam aktualnie bo przez kilkanaście lat mu sie nie zdażyło wiec nie widział potrzeby. Uważa rownież ze jezeli strzałka nie wychyla sie poza pion to wszystko jest wporzadku ...