Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zauważyłem pewien problem, jak wrzucam 1 lub drugi bieg to czuć takie szarpanie samochodem. Sprzędło puszczam powoli, w normalnym tempie a auto i tak szarpie. Skrzynia manualna.

BMW E90 320i rok 2006.

Może ktoś ma jakiś pomysł od czego to się dzieje?

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, od pierwszego właściciela w Niemczech kupiłem, więc raczej taki jak na liczniku.

Jakieś pomysły ? Czy to już sprzęgło do wymiany?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, szkoda że nie można tego jakoś szybko sprwawdzić tylko trzeba rozkręcić skrzynię.

Mam jeszcze pytanko czy w tym 320i e90 są koła dwumasowe? Bo z tego co się orientuje to chyba tak.

Opublikowano
Kolego dzięki wielkie, chyba już pójdę do garaży wyciągnąć ten zaworek CDV, bo widzę że to on będzie winowajcą. Byle tylko nie zapowietrzyć układu.
Opublikowano
Przy tym przebiegu to juz raczej sprzeglo, zaworek mozesz wywalic ale licz sie z tym ze po tym sprzeglo poleci ci expressem,

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Juz chcialem zmieniać sprzęgło z dwumasem. Ale jak jest możliwość naprawy innym sposobem to wypróbuję. Może na razie pomoże.