Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

To jest mój pierwszy temat

Mam pare pytań odnośnie nawigacji w bmw e46 2004 320d :lol:

Chciałbym podłączyć do niego audio (wzmacniacz plus głośniki) i jak poprowadzić wyjścia rca

Podobno można pod jakiś tuner ale nie wiem gdzie on jest i jak to zrobić a poza tym chyba go nawet nie mam bo niby w tylnym schowku po lewej stronie ma być ?

Druga sprawa to AUX są jakies adaptery słyszałem, powiedzćie jak to sie nazywa to znajde i sobie kupie :)

Trzecia sprawa to nie znam sie wogóle na nawigacjach i pytanie jest takie czy można odtwarzać filmy i jakie formaty

Po 4 to widziałem że niektorzy mieli w navi w przednim panelu wejscie na płyty a ja mam tylko na kasete ? :P Wersje specjalne czy jak ?

W skrócie zależy mi na dobrym audio bo mam dobry sprzęt i czy można to zainstalować w miare dobrze do tej navi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oczywiście wybrałeś nie ten dział. Wszystko na temat navi jest tu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=91

Znajdziesz tu szczegółowe odpowiedzi na resztę pytań, ale żeby nie było to trochę pomogę:

1. Musisz wyprowadzić wyjścia właśnie z tego tunera BM54, który w kombiaku jest pod podłogą w bagażniku po stronie kierowcy. W innych wersjach nadwozia nie mam pojęcia gdzie go znaleźć.

2. Adapter możesz kupić np taki http://allegro.pl/zlacze-aux-in-bmw-3-5-7-x5-3pin-adaptor-minijack-i5097911194.html, wpina się go za ekranem. Tylko tu strasznie dużo kosztuje jak na kabel mini jack. Szczegóły wpięcia ze zdjęciami lub jak samemu wykonać taki kabel, też powinien być w odpowiednim dziale.

3. Z filmami to jest gorzej na ori navi, chyba że masz opcje TV. Ja nie mam tunera TV, więc zlałem temat oglądania czegokolwiek na tym monitorku.

4. Były dwie wesje, nowsza z CD za ekranem i starsza z kasetami. Często jest zmieniarka na cd w bagażniku, więc nie jest się wtedy skazanym na kasety:)