Skocz do zawartości

E39 2.5TDS 97 - lekko pochylona na prawą stronę z tyłu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem że samochód na równym podłożu jest lekko pochylony na prawą stronę z tyłu, odległość pomiędzy oponą a błotnikiem jest wyraźnie mniejsza niż z lewej strony. Co może być przyczyną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w e39 nie zauważyłem tekiego czegoś, albo nie nie występowało... już sam nie wiem

w e38 za to wyraźnie prawa niżej... jak wsiądziesz do auta to może się wyrówna.

ale wydaje mi się że położenie akumulatora może mieć na to wpływ.

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
4 osoby + bagaż jak jechałem na Węgry i siedziało jeszcze bardziej. Sprawdziłem zawieszenie i górne wahacze do wymiany ale obie strony, tuleje w wahaczach bez luzu jak i tuleje pływające. Wydaj mi się że to wina amorka i sprężyny, amor ma pęknięte mocowanie (od amora) a guma pod sprężyną jest dosyć sfatygowana w porównaniu z lewą stroną tam jest cała. mam zamiar wyjąć oba i porównać tylko nie wiem jak się do nich dostać od góry?! Jak dam radę jutro to dam fotki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie wiem,

mam u siebie też nowe sprężyny KYB i amory Bilsteina,

wymieniłem bo pękło mi mocowanie z jednej strony...

wymienione obie, i mam różnicę ok 0,5 - 1 cm

zależy jak auto ustawione.

Aku ok 20kg waży wg mnie. i to może być to...

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
niestety nie było dzisiaj czasu na wchodzenie pod auto za to w sobotę wymieniam wybite wahacze to spróbuję wyjąć amorki. jeszcze jedno mnie dziwi a mianowicie po sprawdzeniu VIN w raporcie jest napisane jeżeli dobrze zrozumiałem mam założone "S704A M Sportfahrwerk M Sports suspension"?! Czym różni się od zwykłego?
Opublikowano

Różni się sprężynami (niższe) i amortyzatorami (o krótszym skoku i nieco twardsze),oprócz tego jeszcze grubszy stabilizator (w przypadku tyłu- MTech I ma 14mm średnicy,a MTech II-15 mm). Wahacze bez różnic.

Do górnych mocowań tylnych amorków dostaniesz się po demontażu tylnej półki.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
moje sprężyny mają niebieskie plamki, właśnie jak patrzyłem na inne to wydawało mi się że są lekko wyższe... to już wiem czemu :) zawiasy wymieniłem ale amorów jeszcze nie wyjmowałem, zabrakło czasu.