Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, to mój pierwszy post i proszę o pomoc. Otóż wczoraj jechałam do domu i na desce pojawiła się kontrolka akumulatora. po pewnym czasie auto zaczęło się dusić i gasło, dalo się go odpalić ale po kilku sekundach zgasło, później w ogole nie odpalał. Kolega powiedział, że to alternator, zatem naladował akumulator żeby chociaż dojechać na miejsce i potem cos z tym robić. Jednak po włożeniu naładowanego akumulatora auto kręciło, ale nie odpalało.Spróbowali odpalić na gazie i się udało, jechało się już bez problemów ale tylko na gazie, po przełączeniu na benzynę był ten sam problem dusił się i gasł. Także tu pojawia się pytanie, co to może być? Pompa paliwa wymieniana miesiąc temu, to samo z filtrami paliwa, oleju itd. Pozdrawiam
Opublikowano

Ile masz paliwa w zbiorniku ? może na suchym chcesz jeździć ?

Pierwsze co należy sprawdzić to czy pompa podaje paliwo,a jak są problemy z pompą paliwa to zatankuj pod korek i do tego zaparkuj z górki i spróbuj zapalić na benzynie .

Dodam że po przekręceniu kluczyka powinieneś słyszeć pompę paliwową

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Pompa nawet wadliwa może brzeczec ale nie podawać paliwa, ja tak miałem w swojej e46. Jakiej firmy pompke kupiłeś??
Opublikowano
Pompę paliwa wymieniłem na oryginalną bmw ale używaną, po jej sprawdzeniu była w bardzo dobrym stanie, prawidłowa kompresja. Nie dopuszczam żeby w baku było mało paliwa jak się świeci kontrolka od razu jadę zatankować. Martwi mnie już ta beta bardzo dużo w nią zainwestowałem wszystko było robione na tip top nawet ma nowy lakier a co chwile jakiś problem wychodzi. Pozdrawiam