Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,zostalem ostatnio szczesliwym wlascicielem bmw i jezdzac po Polsce wpadlem na pewien pomysl.Czesto przy mijaniu na trasie bmki mialem ochote podnies reke w gore w celu pozdrowienia.Wiem,ze to zwyczaj kierowcow autobusow oraz motocyklistow,mimo tego fajowo bylo by pozdrawiac sie na trasie.Co Wy o tym myslicie?.Moze macie jakies inne pomysly?.
Opublikowano
Bardzo dobry pomysł. Jak jeździłem swoim nowym nabytkiem w swoim niedużym mieście, to starzy posiadacze kilka razy mnie właśnie w ten sposób witali. Później się chyba opatrzyli i już sobie nie machamy. A szkoda bo miło było.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zauważyłem, że właściciele beemek są dla siebie uprzejmi na skrzyżowaniach, nie raz gdy stałem na skrzyżowaniu, gdzie nie miałem pierwszeństwa, to właśnie właściciele BMW zwalniali, mrugnięcie światłami żeby wjechał przed nimi, a inni wręcz przyśpieszali, bo za wszystkie skarby świata nie przepuszczą "buraka w BMW". Oczywiście sam również tak robię, wpuszczam, przepuszczam kolegów w naszych pięknych autach, taka solidarność. Nawet moja żona nieraz podczas jazdy mówi do mnie "jedź, on Cię wpuści", fajne to :cool2:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Uważałbym z tym pozdrawianiem. Raz jadąc mrugnąłem delikwentowi w E65 bo jechał bez świateł i pokazałem palcem w kierunku jego świateł. Patrze, typ daje po heblach, zawraca, dogadania mnie, wyprzedza i wyłazi z auta z pytaniem do mnie " czy mam problem " :mrgreen: Powiedziałem ze jedzie bez świateł to mnie zwyzywał i stwierdził ze to jego sprawa. Mało co a byśmy sie do pięści dali :duh: Także uwaga bo niestety buractwo też w tych pieknych autach lata.
Opublikowano
Cieszymy się, że się udało :geek: . Częsty jest inny scenariusz: za używanie świateł drogowych niezgodnie z przeznaczeniem i oślepianie kierowców jadących z naprzeciwka można dostać "widokówkę" na pamiątkę do zapłaty na poczcie, w banku...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...w E65....w tych pieknych autach lata.

Byłbym ostrożniejszy w wypowiadaniu w jednym zdaniu słów "piękny" i "e65". :mrgreen:

Opublikowano
...w E65....w tych pieknych autach lata.

Byłbym ostrożniejszy w wypowiadaniu w jednym zdaniu słów "piękny" i "e65". :mrgreen:

Własnie chciałem edytować mój post bo też mi to nie pasowało po przeczytaniu :P Mowa oczywiście ogólnie o samochodach BMW :P

Opublikowano
Dzisiaj mialem mozliwosc sprawdzenia reakcji.Jezdzilem tylko w Poznaniu ,wiekszosc trasy na dwu pasmowkach ,ale udalo sie na ulicy Obornickiej.Po drodze minolem dwie e60,dwie e90 i jedna e46.W e46 koles bezodruchowo podniosl lape.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem jakiś czas temu jeszcze inną miłą sytuację. Przed oklejeniem szyb, miałem na tylnej szybie naszą forumową naklejkę. Na światłach w Wa-wie, stanął obok mnie człowiek w pięknej F10, opuścił szybkę i krzyknął: część kolego z forum :D

Zaraz światło zmieniło się na zielone i szybko zniknął, więc nawet nie udało mi się zapytać o ksywkę.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zauważyłem, że właściciele beemek są dla siebie uprzejmi na skrzyżowaniach, nie raz gdy stałem na skrzyżowaniu, gdzie nie miałem pierwszeństwa, to właśnie właściciele BMW zwalniali, mrugnięcie światłami żeby wjechał przed nimi, a inni wręcz przyśpieszali, bo za wszystkie skarby świata nie przepuszczą "buraka w BMW". Oczywiście sam również tak robię, wpuszczam, przepuszczam kolegów w naszych pięknych autach, taka solidarność. Nawet moja żona nieraz podczas jazdy mówi do mnie "jedź, on Cię wpuści", fajne to :cool2:

W ogóle zauważyłem, że w Polsce czym ktoś większym szrotem jedzie tym mniejsza szansa, że wpuści. Tak samo ludzie służbowymi autami rzadko wpuszczają. Ot takie polskie kompleksy jak zawsze. :)

Opublikowano

czym starszy tym bardziej ustepuje :D

a jak wtedy trobią za mna co niektórzy rajdowcy w 1.9d :duh:

sobie mysle wtedy ze zalatwie ruskie blachy i będę baranów spychal z drogi :nienie:

ale będzie szok!

luzik panowie :P

polska to polska

sorry taki mamy klimat :wink:

Opublikowano

i tak jeszcze na marginesie dla odmiany wsiadłem ostatnio na motor bmw i .....zapomniałem o samochodzie.

na motorach witaja się z daleka,tez nie wszyscy ale jaki luzik-lewy kierunek i rura :nienie:

tylko trzeba uważać :mad2:

wiecie jak samochodami potrafią jezdzic :mad2: :mad2:

niektórzy "kierowcy" :duh:

nara