Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam uszkodzona sonde lambda w silniku takim jak w tytule na komputerze siemensa. Czy uniwersalna sonda bedzie wspolpracowac z moim autem?
Opublikowano
Po przeszukaniu internetu chyba sam sobie odpowiedzialem na pytanie. Na realoem znalazlem nr oryginalnej sondy siemens 11781730025, jej zamiennik ngk to OTA7H-3A1. I tych sond nie da sie zastapic uniwersalna z kablami kolory szary czarny 2 biale czy mam racje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od dawno sobie powtarzam, że zamiennik to ostateczność.

Ostatnio jednak skusiłem się na szczęki mintex'a (to nie elektronika). Niby ok. ale cieńsze od oryginalnych, które już swoje przeżyły. Od początku jakoś słabo się układały. Słabo trzyma ręczny, ale przegląd zaliczony. Mimo to, nigdy więcej zamienników. :duh:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Do BMW tylko oryginane czesci, do innych aut podchodza lecz Bawarki ich nienawidza, koszt moze i spory ale jak chce sie miec BMW TO NIESTETY TRZEBA INWESTOWAC ZEBY WSZYSTKO BYLO JAK NALEZY
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Do 2.0 Vanos pasuja tylko Sondy oryginalne (900zł) lub NGK, NTK - koszt 350-400zł. Wszelkie zamienniki nie wspołpracują z ECU tego silnika. Taki ich urok.