Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od razu zaznaczę, że jestem niedoświadczony pod względem mechaniki samochodowej. Mam do wymiany centrum łożyska do wału napędowego(jest to opinia mechanika poprzedniego właściciela). W piątek mam wizytę u mojego lecz niepokoi mnie brak przyspieszenia. Samochód rozpędza się do max 60-80 i to bardzo słabo. Zaznaczę ze podczas rozpędzania dźwięk poluzowanego wału słychać bardzo wyraźnie(taki dźwięk odbijającej się gumy) w centralnej części samochodu raz przy niższej prędkości bardziej przy wyższej mniej. Moje pytanie to czy znaczne uszkodzenie tego "wału" może być przyczyną braku przyspieszena?? Zaznaczę silnik chodzi jak złoto równo nie przerywa ale wibruje wszystko w środku samochodu. Auto to BMW e46 3.0d automat 170tys. Z góry dziękuje.

Edytowane przez kondziuuu4
Opublikowano

Hehehe 170 tys :lol:

Moim zdaniem to nie powinieneś jeździć takim samochodem tylko jak najszybciej to naprawić i potem się martwic.

Opublikowano
Nie dożynaj auta .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
rozumiem i tak nim nie jezdzę dużo tyg ok 70km. Zaznaczę ze przyspiesznie było ok 3 dni temu. Chce po prostu wiedzieć czy to ma bezpośredni wpływ na to w jaki sposób samochód się rozpędza. Jak mówiłem nie mam o tym zielonego pojęcia.
Opublikowano

Podłącz do kompa z programem tylko dedykowanym do BMW i ktoś to oceni.

Mogło się przydarzyć że nastąpiły następne szkody jeżdżąc z rozwalonym łożyskiem ,jest potrzebna diagnoza warsztatowa bo inaczej to wróżenie z fusów

..........................................................................................

Opublikowano
Witam,

Od razu zaznaczę, że jestem niedoświadczony pod względem mechaniki samochodowej. Mam do wymiany centrum łożyska do wału napędowego(jest to opinia mechanika poprzedniego właściciela). W piątek mam wizytę u mojego lecz niepokoi mnie brak przyspieszenia. Samochód rozpędza się do max 60-80 i to bardzo słabo. Zaznaczę ze podczas rozpędzania dźwięk poluzowanego wału słychać bardzo wyraźnie(taki dźwięk odbijającej się gumy) w centralnej części samochodu raz przy niższej prędkości bardziej przy wyższej mniej. Moje pytanie to czy znaczne uszkodzenie tego "wału" może być przyczyną braku przyspieszena?? Zaznaczę silnik chodzi jak złoto równo nie przerywa ale wibruje wszystko w środku samochodu. Auto to BMW e46 3.0d automat 170tys. Z góry dziękuje.

Uszkodzony wał się nie zdarza. To jak wygrana w totka . Prędzej stawiał bym , że to dyfer się skończył i przez niego rozpędza się tylko do takich prędkości.

Opublikowano

przy 170tys to ten diesel dopiero sie dociera.... a co dopiero pękajaca podpora czy inne elementy ehehe

polaczki nigdy sie nie nauczą.... łykają jak pelikany

odnosnie podpory wału to jak masz ją do zmiany to ją zmieniaj, podobnie gume skrzynia-wał, skoro wał bije/lata przez wybitą podporę to tylko czekać aż sie uszkodzi i będzie wymagał wymiany albo w najlepszym razie wyważania...

brak mocy to pod kompa, bledy, live data itp

nie wiem czego oczekujesz, powodow moze byc 20scia, nie chcesz ich wszystkich znać :wink:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
No to teraz będziesz spał spokojnie ;-) , dobrze zrób tą podporę i wtryski i to będziesz grzał jak na BMW przystało