Skocz do zawartości

[E46] 2.0 benzyna problem na zimnym silniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Pisze ten post ponieważ opadają mi juz ręce i liczę na jakąś pomoc od strony klubowiczów. Niedawno kupiłem E46 z silnikiem 2.0 143kM z fabryczna blokada na 100kW (auto z belgi). Po około tygodniu jeżdżenia zaskoczył mnie problem w czasie porannego startu. Po odpaleniu auta wszystko dobrze chodzi, obroty nie falują, nie słychać nic niepokojącego. Po przejechaniu około 200m na pierwszym biegu (wyjazd z drogi piaskowej) i dodaniu gazu auto się dławi zaczyna mrugać check engine nie pozwala na przekroczenie 3 tys. obrotów. Po odpuszczeniu gazu auto gaśnie. Po ponownym odpaleniu z reguły wszystko już jest ok i śmiga jak trzeba. Problem objawia się tylko po nocy gdy auto jest całkowicie wychłodzone. Po podłączeniu komputera i jeździe testowej z rana w momencie dławienia zostaję odłączony 2 i 3 cylinder oraz komputer pokazuje zły skład mieszanki. Proszę o wypowiedzi, ewe. sugestie i porady. Poniżej napisze co zostało sprawdzone.

-cewki sprawdzone nowe oryginalne,

-vanosy w porządku

-rozrząd wymienione łańcuchy napinacz oraz pełna regulacja na blokadach fabrycznych itp.

-przewody sprawdzone

-świece sprawdzone

-przepływka wymieniona.

Dodam ze wszystko robione na oryginalnych częściach w profesjonalnym serwisie specjalizującym się tylko w BMW.

W razie chęci pomocy mogę wysłać filmik obejmujący poranny problem.

Opublikowano
Podaj dokładnie nr błędów i wyniki z Live Data to ktoś się wypowie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.