Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem nowym uzytkownikiem forum. posiadam bmw e90 model z 2008 roku kupilem go w lipcu zeszlego roku z przebiegiem 40000 km za dosc ciekawe pieniadze bo jest to dosc uboga wersja z manualna klimatyzacja oraz bez halogenow z 143 konnym dizlowskim silnikiem , do dnia dzisiejszego jestem bardzo zadowolony z auta planuje nim jezdzic przez nastepne pare lat i tu rozpoczyna sie moj pomysl .

chce go troche ulepszyc a mianowice:

1, wymiana klimy na climaronic

2, strasznie mi sie podobaja nowe bmw serii3 ale f i chcialbym mojego troche do nich upodobnic mianowicie wymienic przod z f do mojego tzn zdezak zamatowac swiatla z tego modelu oraz przednia maske pytanie brzmi czy bedzie pasowalo

3, wymienic tylnia klape na ta z f bo bardzo mi sie nie podobaja tynie swiatla cofania w mojej pytanie czy bedzie pasowalo

4, wymiana siedzen ale to juz kosmetyka

5,zwiekszenie mocy silnika obecnie ma 59tys km silnik jak i cala reszta chodzi idealnie wiec bedzie mozna pozwolic sobie chyba na spore podniesienie mocy.

czy jest osoba chetna ktora by mi to zrobila w aucie chodzi mi o wszystkie zmiany lub czesc za oplata?

czy czesci z f beda pasowaly do e90??

prosze o odpowiedz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo chętnie zobaczymy postępy z klepania takiego projektu. Nic z części które wymieniłeś (z serii F) nie będzie pasowało do serii E9x).

Klimatyzacje możesz dołożyć ale bardzo duży koszt bo to nie tylko wymiana kontrolek na kokpicie. O siedzeniach nie powiedziałeś jakie Cię interesują i jakie masz.

Opublikowano
tak jak przedmowca, czesci Z Fxx nie podejda nawet po duzej gimnastyce do E9x, climatronic jezeli bys chcial go zainstalowac to koszt jakies 7K zyla, podniesienie mocy z w 2.0D da sie zrobic ale to nie bedzie nie wiadomo co no i dizel 7 letni nie ma przebiegu 50 tys km chyba ze stal w sadzie przez 5 lat, ma raczej krecony przebieg

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

:lol: :lol: :lol: :lol:

jestem pod wrazeniem :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Nie no proszę bmw e90 model z 2008 (czyli rok produkcji 2007 :norty: ) czyli 8 letni diesel z przebiegiem 50 tyś km :mrgreen:

Czy to znaczy ze nie ma takich?

Mój VW Transporter ma już piękne 20 lat i 320tys nalatane . Prawie każdego dnia jeżdzę nim do pracy i spowrotem . Mój dobry przyjaciel natomiast jeździ jako kurier ( ze zmiennikiem)rzeczy powiedzmy nie mogące być wysłane poczta on dostarcza je osobiście na terenie całych Niemiec . W tej chwili ma Audi A6 nie dawno jej stuknęło dwa latka a nalatane ma trochę ponad 300 tys.

Mnie już nic nie zdziwi, nawet ta E36 transformers na E93

Opublikowano
Nie no proszę bmw e90 model z 2008 (czyli rok produkcji 2007 :norty: ) czyli 8 letni diesel z przebiegiem 50 tyś km :mrgreen:

Czy to znaczy ze nie ma takich?

nie ma takich :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

wiacekjacek pierwszy właściciel kupujacy diesla robi bardzo duże przebiegi kolejny już nie koniecznie. Po za tym takie rodzynki nie trafiają prawie nigdy na aukcje tylko rozchodzą się po znajomych lub rodzinie...

Niektórzy nigdy się nie nauczą że okzaji nie ma :nienie:

Opublikowano
Nawet ci ktorzy doskonale zdaja sobie z tego daja sie nabrac, kumpel z wroclwia kilka miesiecy temu kupil E60 530D z 2007 z przebiegiem 145 tysiakow za okzyjna cene full wypas, przebieg potwierdzony przez ASO BMW... po 3 tygodniach i zaczynajacych sie duzych klopotach doszedl do tego ze samochod ma mial minimalnie 380 tys przejechane w 2013 przy imporcie a wiec prawdodpobnie okolo 430/tys km jak go kupil

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
ja wiem jak juz krecic to na powaznie, do ostatniego wpisu w historie BMW, kazdy w to wierzy ze samochod przez 5 lat nie jezdzil.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Gadacie głupoty :nienie: . Dlaczego nie ma? Jest część osób, w starszym już wieku, którzy kupują takie auta i robią rocznie 10 tysięcy. Albo kupują taki samochód jako 5te czy 6te w domu, i również klepią taki przebieg. Mało jest takich przypadków, ale się zdarzają. Sam kupiłem 5cio letniego diesla, mowa o e92 z przebiegiem 50 tys (prawdziwym), więc jestem tego najlepszym przykładem :lol: .

Co do tematu, nie wyobrażam sobie jakoś przodu z F w E. Pewnie wyglądałoby to tak samo śmiesznie jak powyższe e36, i wzbudzało taką samą reakcje :D Nie wspominając już o tym, że dokładając pieniądze do tych co by Ci pozostały z e90 (jeśli rzeczywiście ma taki przebieg i stan) kupisz jakieś skromne f30…. :duh:

Opublikowano
Jesteście wyjątkami potwierdzającymi regułę. U mnie w dalekiej rodzinie umawiałem się na zakup najpierw salonowego Lancera Rally Art a później na passata CC i mimo że byłem z rodziny to i tak auta rozeszły się w bliższej rodzinie... Jak auto jest pewne z małym przebiegiem i zadbane to się rozchodzi moment...
Opublikowano
Gadacie głupoty :nienie: . Dlaczego nie ma? Jest część osób, w starszym już wieku, którzy kupują takie auta i robią rocznie 10 tysięcy. Albo kupują taki samochód jako 5te czy 6te w domu, i również klepią taki przebieg. Mało jest takich przypadków, ale się zdarzają. Sam kupiłem 5cio letniego diesla, mowa o e92 z przebiegiem 50 tys (prawdziwym), więc jestem tego najlepszym przykładem :lol: .

Co do tematu, nie wyobrażam sobie jakoś przodu z F w E. Pewnie wyglądałoby to tak samo śmiesznie jak powyższe e36, i wzbudzało taką samą reakcje :D Nie wspominając już o tym, że dokładając pieniądze do tych co by Ci pozostały z e90 (jeśli rzeczywiście ma taki przebieg i stan) kupisz jakieś skromne f30…. :duh:

a dasz vin zeby zobaczyc jak sie te 50 tysiakow maja w rzeczywistosci ? :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :