Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż w ostatnim czasie po deszczu przestał mi działać prędkościomierz oraz zaczęły się świecić kontrolki od ABS-u, czerwony wykrzyknik oraz asc.

Poczytałem fora i padło na ABS.więc zakupiłem Interfejs diagnostyczny od Viakena i wszystko cacy łączy się z samochodem lecz nie wiem jak sprawdzić który czujnik padł ponieważ nie ma tam opcji sprawdzenia ABS tylko są inne systemy. Więc jak mam dojść ładu z tym ABS-em ?

Pozdrawiam

Opublikowano

właśnie skończyłem "demontować" czujnik :<.

a więc tak...z jednej strony gdzie jest podpięty do tej "centralki" oderwał się ten jeden zatrzask(pękł jak stary plastik przy jednym dotknieciu) natomiast końcówka czujnika za chuchu nie dała sie wyciągnąć....mordowałem sie z nią ze 2.5 h kawałek po kawałku...i nareszcie wyciągnołem ją...bo zrozumiałem Cię że

tą część też muszę wyczyścić,ale nie dało rady jej wyciągnąć:>.więc w sobotę na wakacje ale już zamówię nowy czujnik ABS-u.

Zamawiam ten http://allegro.pl/nowy-czujnik-abs-bmw-3-e46-tyl-tylny-34521164652-i5013205129.html .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj sobie spokój z tym badziewnym zamiennikiem, bo nie działają. Kup używany ale ori BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A skąd wiesz ze to właśnie tył a nie przód ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
bo razem z zapaleniem kontrolek przestał mi działać prędkościomierz więc kolega parę postów dalej tak zdiagnozował i sam na innych forach to wyczytałem.
  • 4 tygodnie później...