Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj odpalając rozgrzany silnik zauwazylem na teście 7.0 że temperatura podskoczyła do 110 stopni, gdy ruszyłem spadła do 105 i potem max 108.

Wydaje mi się, że wszystko ok. Druga sprawa jest taka,ze zauważyłem wyciek wody w okolicy przód auta środek między kierowcą a pasażerem.

Woda leciała na chodnik.

Moze to z klimy moze to po myciu. Troche tego wyleciało, dalej ruszyłem i testem 7.0 bo myślalem ze to moze pompa wody lub płyn chłodniczy czy cuś. Temperatury max 108.

Co to może być? Wybaczcie, że tak tłumacze inaczej nie umiem w tym momencie.

Opublikowano

Temperatura bloku wzrasta zaraz po zatrzymaniu rozgrzanego silnika, czyli w normie .

A woda na chodniku to pochodzi z kropelnika dużego ;-)

Stary doświadczony kierowca to by to wziął na palec i na język , jak woda to z klimy a jak słodkawy smak do z układu chłodzenia , jak środki myjące to z mycia samochody.

Jak to z układy chłodzenia to podłożyć karton i ponowić sytuację co doprowadziło do wycieku i jak sam nie możesz to kogoś poproś aby sprawdzić gdzie ta jest nieszczelność.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Wziąłem na palec i faktycznie raczej woda, ale spróbuje Twojego sposobu :D . Tylko martwi mnie, że był taki kolor ala benzyna z wodą, taka tęcza jakby.
Opublikowano
Woda płynęła po zaoliwionej powierzchni i może dawać poświatę tęczy , ale należy sprawdzić.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.