Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBAVA71080VC15266

Type code: VA71

Model: 320I OL (EUR)

E-F-R series: E90

Series: 3

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: N46

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: A22 - SPARKLING GRAPHITE MET

Upholstery code: ALAT - STOFF FLUID/ANTH

Prod.date: 2005-10-14

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S2BF BMW alloy wheel, double spoke 154

S4AG Interior trim finishers Titanium matt

P7RP Advantage package

S8SP Control unit COP

S240 Steering wheel, leather

S249 Multifunction f steering wheel

S321 Exterior parts in vehicle colour

S441 Smoker package

S502 Headlight cleaning system

S520 Fog lights

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S548 Kilometre speedo

S855 Language version, Italian

S863 Dealer List Europe

S884 Operating instructions, Italian

Opublikowano
Wiem, niestety ciężko cokolwiek znaleść w mojej okolicy konkretnego. Jakoś przeżyje brak skóry na siedzeniach. Ważne, żeby silnikowo było ok i bez wypadkowo. Tak jak pisałem wcześniej - to tylko przejściowe autko na dwa / trzy lata. Później będę mierzył w górną pólkę x5.
Opublikowano
Z tego co czytam na forum od pewnego czasu to ciężko później taki samochód sprzedać, każdy chciałby znaleźć w cenie niewiele większej jednostkę z trwalszym i większym silnikiem navi i paroma bajerami, dlatego obserwując oferty od jakiegoś czasu cena wydaje się w porządku. Pytanie tylko czy w takim budżecie nie szukać czegoś innego, ja osobiście bardziej rozglądał bym się za zadbana e39 w budżecie nieco ponad 20k. Szukać okazji doposażonej w takiej kwocie mija się z celem bo nawet na niemieckich stronach te auta kosztują 10k euro i w górę dlatego ja bym zbierał min 40k na poszukiwanie e90 przedlifta oczywiście: :)
Opublikowano
taa kto Ci zapłaci za e90 320i przedlifta golasa praktycznie 40k...chyba ślepy :norty: 40k to można dać za 330i albo 325i z wypasem a nie 320i ze szmatami

Czytanie ze zrozumieniem :mad2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
taa kto Ci zapłaci za e90 320i przedlifta golasa praktycznie 40k...chyba ślepy :norty: 40k to można dać za 330i albo 325i z wypasem a nie 320i ze szmatami

O właśnie... Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie przebiega subtelna granica równowagi zdroworozsądkowej pomiędzy "golasem E90 320i" za 40k a "330i z wypasem" za tą cenę? Tak źle, i tak niedobrze.

Czy naprawdę poniżej 40k można znaleźć taki wypas? Ile ofert nie przeglądam to owe "wypasy" raczej okazują się później niewypałem. Po przejrzeniu wielu ofert coraz mniej wierzę, że w Polsce poniżej 40k można kupić coś solidnego w roczniku powyżej 2005 z (prawdziwym) przebiegiem poniżej 150k.

W niemieckich salonach (nie w turecko-marokańsko-koreańskim komisie) poniżej 8000 EUR ciężko o egzemplarz E60 czy E90 godny uwagi, dodać do tego opłaty to nawet przy 320i robi się nagle 40k. Co ciekawsze egzemplarze kosztują powyżej 10tys EUR. Skąd więc w Polsce te cuda z silnikami powyżej 2,0 z przebiegami poniżej 150k za 30tys PLN? Przeglądam różne opinie na tym forum odnośnie wielu aut i aż boję się cokolwiek kupować :roll:

Co do szmaty, rzecz gustu - ja tam wole szmate niż jakies bydło na siedzeniu ;)

Opublikowano (edytowane)
Wg mnie każdy powinien szukać pod siebie ale jeżeli samochód kupujesz np na 2 lata to lepiej wybrać coś rocznikowo starszego, a lepiej wyposażone i z silnikiem który jest ogólnie polecany:) Jeśli ktoś szuka okazji to zawsze znajdzie, przykład mój sąsiad który kupił e60 za 28k :cool2: (jeździ jak dobrej klasy wóz drabiniasty) i dziś skomentował zakup mojej 535 eee automat eee nie ma pełnego empaka eee i eee chciał znaleźć więcej od Szymka (forumowicza szymon-o) :D . Jak ktoś chce mieć ładną "budę" i jeździć nim do pracy 5km przez kolejne 10 lat to taki samochód mu wystarczy ale 95 procent ludzi szuka czegoś co sprawia przyjemność z jazdy. Ps szukania samochodu z przebiegiem 150k to zaczynał bym od 3 latków a nie 10cio (im większy silnik tym większe przebiegi szacowane były przy kupnie wozu z salonu i to normalne)! Edytowane przez DamianNor
Opublikowano
Ps szukania samochodu z przebiegiem 150k to zaczynał bym od 3 latków a nie 10cio (im większy silnik tym większe przebiegi szacowane były przy kupnie wozu z salonu i to normalne)!

Prawda :) Szkoda tylko tej fikcji w przebiegach...