Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stare ogłoszenie:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-x5-aso-m-pakiet-biksenon-navi-panorama-ID6y8OCw.html

Nowe:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-x5-aso-m-pakiet-biksenon-navi-panorama-ID6y9kNJ.html

Auto mechanicznie jest ok natomiast prawie całe jest malowane ( nie weryfikowałem dachu i maski ) i to dość słabo.Widoczne liczne błędy na lakierze.Prawe drzwi pasażera są delikatnie zapadnięte w okolicy środka ponieważ prawdopodobnie szpachla jest źle położona.Malowany dość dawno czyli pewnie z czasie kiedy był sprowadzony do Polski.I to nie po szkodzie parkingowej :mrgreen: :mrgreen: Nie mierzyłem czujnikiem ,bo szkoda czasu.Sporo pęknięć lakieru przy min. czujnikach parkowania przód oraz na przednim zderzaku.Sporo odprysków lakieru na całości nawet delikatnie podchodzących rdzą.Na prawym przednim zderzaku od strony kierowcy obcierka parkingowa oraz dość poważna rysa ( głęboka ) na prawym przednim zderzaku pasażera. .Przebieg jest ok.Auto sprowadzone w 2011r. i od tej pory serwisowane w ASO.Środek jak nowy faktycznie .Lampy przednie do polerowania .Całe auto jest generalnie porysowane i tutaj polerka to minimum.

Sprzedawca nie ukrywa,iż auto nie jest bezwypadkowe jednak 90% rzeczy zweryfikowaliśmy dziś na miejscu dopiero .Informacja była tak ,iż dwa elementy były lakierowane a o innych nie wie nic.

Usłyszałem slowo : przepraszam od kierownika salonu ale nie to było celem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Mi to wszystko przeszkadzało ale kierownik powiedział że i tak się sprzeda i pewnie ma rację ,bo zestaw ciekawy
Opublikowano

Niestety ale Panowie z Papis-a się zepsuli. Kupowałem tam auto w 2013 roku gdy jeszcze nie byli tak rozrośnięci. Wszystko rzetelnie powiedziane. Kupowałem auto powypadkowe, dobrze naprawione ale wtedy powiedzieli cała historię. W tym roku oglądałem u nich dwa auta, Insignię która miała mieć malowany tylko tylny błotnik, okazało się że miała jeszcze wymienione drzwi i malowany błotnik z drugiej strony oraz Passata B7 który miał być igiełką w idealnym stanie a był powiedzmy sobie delikatnie, strasznie zapuszczoną poleasingówką. Plusem jest to że w większości przebiegi są udokumentowane i auto można trzepać na miejscu na wszelkie możliwe sposoby. Wkurzające jest natomiast podejście pracowników którzy traktują trzy, czteroletnie auta jako stare samochody w których coś musiało się dziać bo tak jest i koniec. Ponadto najczęstszą odpowiedzią o malowane elementy jest "jeden element lub dwa". Może trzech pracowników po prostu nie ogarnia placu na którym stoi 150 aut...

Szkoda sfinks311 że nie pisałeś o niej wcześniej zaoszczędził byś drogi bo mam do nich jakieś 200m :cool2:

Opublikowano

Wiesz.....biorąc pod uwagę ze to trochę inny standard sprzedawcy ( tak przynajmniej zakładałem ) i cenę auta nie zakładałem innej możliwości jak zakup.Mało tego nawet wiem za ile ja kupili ( brak kompetencji sprzedawcy)i za tyle też bym ją wziął bez problemu i wydziwiania:):)

Jeśli tak.jak piszesz zawsze mówią że jeden lub dwa elementy lakierowane to robią kiszke.Mają kilka fajnych aut na salonie a wczoraj nawet ładny AMG stał jak ktoś lubi:):)

Opublikowano
Insignia i Passat nie były wcale dużo tańsze więc to nie zależy od ceny auta. Po prostu popsuli się i tyle i to nie tylko moje zdanie. Sam zauważyłeś że mają podejście "Nie kupisz ty kupi ktoś inny". Szkoda bo kiedyś była to fajna alternatywa do zakupu dla ludzi którzy nie znają się na autach...