Skocz do zawartości

E60 2.5d 177KM co jakiś czas terkota stuka klekota co to????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Jednocześnie chciałbym się przywitać bo jestem tutaj pierwszy raz.

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E60 2.5d 177KM automat i z autem jest wszystko w porządku czyli zapala na dotyk, silnik nie kopci, zero błędów, ładnie pracuje tylko podczas pracy silnika jak się go na początku odpali to jest ok ale z czasem na postoju jak sobie pracuje to co jakiś czas słychać na krótko jakieś chwilowe grzechotanie, pyrkotanie itp. i tak na okrągło. Nie są to odgłosy systematyczne po prostu czasami sobie terkotnie a czasami nie. Odgłos jakby dochodzi bardziej po prawej stronie najbardziej słyszalny przy dolnym zawiasie przednich prawych drzwi. Podczas gdy dodaje gazu (podkręcam obroty) żadnych odgłosów już nie słychać.

Naczytałem się już sporo ale prawdę powiedziawszy więcej tematów jest że cały czas stuka tylko że u mnie bardziej jest takie grzechotanie i to tylko co jakiś czas na chwilę.....

Czy to może być co poważnego? Mam nadzieję, że to tylko osprzęt silnika a nie nic w silniku.......(koło pasowe? pompa vacum? napinacz?)

Postaram się nakręcić jakiś film i wrzucę na youtuba bo pisemnie już nie jestem w stanie bardziej tego zobrazować.

Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję.

Opublikowano
Ja mialem tez takie grzechotanie i okazalo sie ze oslony od spodu byly luzne. Moze warto sprawdzic?