Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj przekroczyłem 200 000 km przebiegu. Wymianę mam na 200 500 i mam pytanie odnośnie gęstości oleju. Obecnie mam 10W40 zalane i co sądzicie o zmianie gęstości?

Czy warto i na jaki? Różne opinie już słyszałem, ale chcę się jeszcze upewnić. Nie wiem czy zmiana np. na rzadszy nie wypłucze mi jakichś nagarów i czy jakieś nieszczelności się nie pokażą... Wezmę pod uwagę każdą opcję :)

Czekam na opinie :)

Opublikowano
Czyli najpierw podpiąć pod kompa, sprawdzić w częściach ile było km przy jakimś ostatnim błędzie i dopiero się zastanawiać nad olejem? :D
Opublikowano

Jak jest dobrze cofnięte go możesz nie dać rady tak sprawdzić .

Co do oleju ją bym nic nie zmieniał i dalej jeździł na 10w40 sam na takim jezdze i wszystko ok.

Opublikowano

Ok, chyba podjadę do BMW i niech mi sprawdzą przebieg.. przynajmniej będę wiedział na czym stoję...

Dzięki wielkie :)

Opublikowano

Chłopaki nie bądźcie zazdrośni że jemu się udało znaleźć dojście do tej dolewki . W opisie tego preparatu czytam , cytuję ; Zapewnia całkowitą ochronę silnika do tego stopnia, że w przypadku całkowitej utraty oleju w silniku umożliwia przejechanie nie mniej niż 50 km bez najmniejszego uszkodzenia silnika.

Koniec cytatu.

http://www.modifikator.pl/home-modyfikator-plus-ochrona-samochodu-silnika-modifikator

A tak na serio to dobrze że pytasz ale jest opinia że to dolewają handlarze aby wypchnąć auto a dalej to rubta co chceta.

Chociaż to nic nie wiadomo, dobrze aby ktoś sie odezwał co to leje od 100 tys km tylko nie dystrybutor tego specyfiku.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Pytanie tylko po co ? coś się dzieje

Nic się nie dzieje, tylko chcę dla Niej jak najlepiej :) Kupę kasy już w nią wsadziłem na starcie, a mam ją od kwietnia br. :)

Nie kombinuj z dodatkami. Z olejami tez.

Dalej olej 5W40 i będziesz zadowolony. Jak chcesz tanio i dobrze to Total Quartz 9000 5W40.

Jeżdżę na 10W40 Castrol Magnatec :) Nie chodzi mi o to, żeby było zrobione po taniości :P To autko ma mi służyć, bo robię dużo km i dla własnego bezpieczeństwa robię wszystko na 100% ;)

Jeśli chodzi o MODYFIKATOR to opinię mam od kumpla.. On zalał tym 4 silniki i 2 automatyczne skrzynie (tak, też jest modyfikator do skrzyń :) ) i jest zadowolony. Zmniejszyło się spalanie, silnik pracuje ciszej, ale dużej różnicy w mocy nie ma. Problem polega na tym, że te autka są młodsze od mojej Bety: AUDI C7 3.0 TDI Quatro, Mini Cooper S, NIssan Patrol 3.0 Di, Iveco Daily.

Nie wiem.. :mad2:

Opublikowano
Nie kombinuj z dodatkami. Z olejami tez.

Dalej olej 5W40 i będziesz zadowolony. Jak chcesz tanio i dobrze to Total Quartz 9000 5W40.

Amen :D

Jeśli chodzi o MODYFIKATOR to opinię mam od kumpla.. On zalał tym 4 silniki i 2 automatyczne skrzynie (tak, też jest modyfikator do skrzyń :) ) i jest zadowolony. Zmniejszyło się spalanie, silnik pracuje ciszej, ale dużej różnicy w mocy nie ma. Problem polega na tym, że te autka są młodsze od mojej Bety: AUDI C7 3.0 TDI Quatro, Mini Cooper S, NIssan Patrol 3.0 Di, Iveco Daily.

Nie wiem.. :mad2:

Dziwnie jak by miał więcej mocy :duh: