Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozamieniac piny w gniezdzie OBD2 i zmajstrowac przejsciowke korygujaca ten fakt, zeby utrzymac kompatybilnosc z rozniastymi interfesami diagnostycznymi. Przesciowka oczywiscie w domu, a nie w schowku pasazera. Tak durniom kradli radia ze zdejmowanymi panelami przednimi.

Swoja droga, to kradli radia bez paneli i zawsze mozna bylo dokupic, bo kretyni sprzedawali, to co pozostalo i interes zlodziejski sie krecil.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Nic nie chce zamieniać chcę odciąć na przycisk w trudno dostepnym miejscu i jak bede chciał zdiagnozować to załącze. Napewo najlepiej gdzieś przy kompie ale potrze uje schemat a najlepiej porady od kogoś kto coś takiego zrobił.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Fabryczne gniazdo można przenieść w zupełnie inne miejsce i wygląda to niemal jak oryginał, choć jest trochę rozkręcania i zabawy (1.5godz powinno starczyć). Potrzebna będzie przedłużka OBD ok. 2-2.5m. Zamiast starego dać falsyfikat z kablami (najlepiej z uszkodzonego albo z auta na części z racji charakterystycznego mocowania). Wszystko wygląda oryginalnie. Warto dołożyć też niestandardowe wyłączniki odłączające jakie obwody(rozrusznik, pompa paliwa), czy też profesjonalny alarm. W BMW jest to dość proste do zrobienia ale nadzwyczaj czasochłonne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak mam u siebie :wink: proste a skuteczne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...