Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamierzam wykorzystać trochę urlopu i zrobić glinkowanie lakieru. Nie znam się jednak na tym, wiem tylko tyle co wyczytałem i naoglądałem się w internetach. Może ktoś, kto ma w tym doświadczenie może doradzić jak to robić, a jak tego nie robić? Z tego co ustaliłem, mam szukać glinki jak najmiększej i jako lubrykantu można używać wody z małą ilością szamponu samochodowego. Ile glinki kupić? 100g czy może 200g?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przed glinkowaniem warto opryskać auto Prickbortem i spłukać myjką ciśnieniową - połowę roboty będziesz miał za sobą. Wtedy ten mniejszy kawałek spokojnie Ci wystarczy no chyba że jechałeś 100km po świeżej smole :)
Opublikowano

nie dusić glinki tylko jezdzic po lakierze, ugniatać w ciepłej wodzie (latwiej sie ugniata)

dobrze wyglinkowany lakier jest gładki jak pupcia 18stki

dobrze umyć po, zapodac politure, wosk, dobrze wypocić wosk na słoncu i cieszyć się z dobrze wykonanej roboty :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg