Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem na forum, bmw też. Niedawno zakupiłem swoje e46 coupe, sprzedawca poinformował mnie, że kusiło go wchodzenie bokiem 1.9 118 koni (wyborny kierowca pewnie :D), więc udał się do znajomego elektryka (pewnie magika), który włączył asc forever. Przycisk nie robi zupełnie nic.

Moje pytanie jak przywrócić stan domyślny może ktoś ma pomysł co mogło być zrobione?

Zamierzam najpierw sprawdzić przycisk, czy jest inne miejsce gdzie taki bypass mógł być wykonany?

Pozdrawiam Michał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie NCS i sprowadzenie ASC do serii wystarczy

jak masz interfejs i pakiet standard tools to mogę podpowiedzieć,

jak dla mnie to bardzo wiedzą się nie popisał przecież można całkowicie wyłączyć ASC lub DSC przytrzymując przycisk kilka sekund

Zobacz czy wtyczka nie jest od sterownika ASC odpięta lub jak w inpa lub dis (pa-soft ) jest ze sterownikiem ASC komunikacja to ok jest wpięta tylko NCS i powinno pomóc

EDIT sterownik ASC jest przy agregacie ASC we wnęce obok puszki ze sterownikami

Opublikowano

W poszukiwaniu bezpieczników rozkręciłem puszkę, która znajduje się pod maską bezpośrednio przy szybie od strony kierowcy.

To było jeszcze przed dodaniem postu znalazłem tam klika połączeń na pewno nie seryjnych, stąd moje pytanie. ( być może to połączenia instalacji lpg )

Okazało się oczywiście, że przycisk ASC był odpięty, podpiąłem znów i teoretycznie działa, wciśnięcie włącza diodę asc (czy kontroli) powtórne ją gasi.

Przytrzymany włącza diodę i nie da się jej zgasić aż do kolejnego zapalenia. Wyczytałem na forum, że to prawidłowe działa ale wolę się upewnić.

Pod przyciskiem ASC znalazłem jeszcze jedną kostkę. Stąd kolejne pytanie wie ktoś do czego ona służy ?

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/xEbZZC.jpg