Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Szukalem e39 ale trafila sie okazja po znajomosci i padlo na e46 w cabrio. Wiem, ze to dwa zupelnie inne auta ale...

Mam kilka pytan po zakupie:

-w aucie na zalaczonym biegu jest luz na skrzyni biegow. Ktos cos wie? Szukalem na forum, ale nie moglem znalezc jasnej odpowiedzi

-gdzie moge dokupic sprezynke do klapki od wlewu paliwa?

-powycierane sa (z racji wieku) przyciski od unoszenia szyb na srodkowym panelu i przycisk unoszenia dachu. Gdzie moglbym to dokupic?

Z gory dzieki za odpowiedz

Opublikowano

w sklepach z częściami do bmw (ktore oferuja czesci z aso) lub allegro kupisz wszystko, każdą śrubkę, spinkę, sprężynkę itp

z tym luzem to jak dobrze zrozumiałem, problem masz z wyrobioną tuleją skrzyni biegów (taka biała za 30zł tez w aso)

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
W cabrio jak otwiera sie dach to jest tam taka zapadka (zaraz przed pokrywa gdzie chowa sie dach prawie ze na wysokosci tylnych zaglowkow) i chodzi ona na sprezynce. Kiedy dach sie zamyka, otwiera sie ona a kiedy dach jest otwarty zapadka jest zamknieta (jest w kolorze tapicerki). Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Jak profesjonalnie nazywa sie ta czesc? Bo z jednej strony ta sprezynka jest uszkodzona i po otwarciu dachu zapadka pozostaje otwarta... :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprężynka jest uszkodzona? na pewno? ja też tak myślałem ale naprawiłem. Mianowicie w środku sprężynki jest taki plastik, on wygląda jakby nie miał końcówki, tymczasem jest ok. Ta sprężynka z jednej strony powinna być zahaczona w otworku w takimi metalowym mechanizmie-to łatwe, bo po odchyleniu klapki można się łatwo skapnąć gdzie. Z drugiej zaś strony powinna być zahaczona za tą klapkę - i umnie ta klapka od wewnątrz była uszkodzona przez co sprężynka się ślizgała. Najlepiej wymontować boczek (ponieważ klapka jest integralną częścią podszybia), obejrzeć klapkę, może da się naprawić? Ja swoją skleiłem, podtopiłem i trzyma :) Powodzenia
Opublikowano

Zobacz w katalogu , jak tam wpiszesz VIN to możesz odszukać jakie masz podzespoły w swoim aucie

http://www.realoem.com/bmw/pl/select?product=P&archive=0&series=E46&body=Cab&model=320Ci&market=EUR&prod=20020500&engine=M54&steering=L

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.