Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nagle i bez powodu padła mi klapa bagażnika. Mozna otworzyć tylko kluczykiem metalowym. Klamka, pilot i guzik w aucie przestały działać. Zamek/rygiel prawdopodobnie jest OK bo podłączałem drugi /na 99% sprawny/ i nic. Oczywiście nikt nie bawił się i nie jest właczona opcja hotelowa czy serwisowa. Jakieś pomysły? Mam e64 ale to technologicznie w zasadzie to samo co e60/61. Help.

Opublikowano
sprawdz wiazke kabli po prawej stronie idaca przy rurce, standardowo brazowy kabel mogl sie przelamac, mialem to ostatnio u siebie :mrgreen: niemoglem zamknac bagaznika pod sklepem hahaha :D ja przedluzylem kabel, dobra izolacja owinalem i jest elegancko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam to z tym kabelkiem, robią auta za miliony, a kabelki najgorsze z czajna montują. Problem z tymi kabelkami miałem w dwóch e39, w e46 i w obecnej e60. Profilaktycznie radzę poizolować resztę kabelków, a na koniec całą wiązkę razem ładnie obwiązać taśmą, bo zaraz inne dziadostwo się skończy, oświetlenie tablicy czy cóś...

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Tak jest. Brązowy to minus. Plus żółto czerwony i ten był przerwanyw tym gumowym peszlu po prawej stronie, jakby go ktoś nożem równo ciachnął. Kilka innych bylo już nadgryzionych. Problem rozwiązany. Ja w środek wiązki psiknąłem wazeliny żeby się ślizgało zamiast naprężać. Polecam profilaktycznie psiknąć, bo problem na pewno będzie wcześniej lub pózniej.