Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jestem tu już chwilę (E36), ale od niespełna miesiąca mam też E53 (przedliftowa E53, 4.4i z gazem niewiadomego pochodzenia na pokładzie - gazownik to jeszcze obejrzy w tym tygodniu, ze względu na zaistniałe problemy).

No i mam z "nowym nabytkiem" dwa problemy. Jeden spory, drugi mniejszej wagi.

Przepraszam jednocześnie moderatora za niewłaściwy tytuł pierwszego wątku :)

Problem spory - przy jeździe na gazie, tylko po gwałtownym "depnięciu", wywala mi zapłony na kolejnych cylindrach... przy dokładnie 5120 obrotach (INPA). Nie byłoby z tym najmniejszego problemu, gdyby nie wrzucało zaraz po tym "trybu awaryjnego", co już tak miłe nie jest (zwłaszcza, jak mam 200km do domu i interfejsu z laptopem). Rzecz za każdym razem dzieje się przy 5100-5200 obrotach, przy solidnym przyśpieszaniu (we wszystkich wypadkach wyprzedzałem właśnie). Instalacja (z tego co sobie pooglądałem jest z jednym reduktorem, ale na przewodach 8mm, tak więc tu może, ale nie musi, leżeć źródło problemu).

Czy ktoś ma jakiś pomysł, od czego zacząć poszukiwania?

Problem drobny - wyskakuje "Check tail lights" i "Check brake lights". Rzecz jasna światła "stop" działają bez zarzutu... więc gdzie szukać problemu/czy wymieniać żarówki "przedwcześnie"?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witaj, problem wiekszy: parownik nie daje rady temperaturowo, Dwa parowniki do v8. Ten drugi, raczej nie odpowiednie zarowki jesli chodzi o stop oraz skorodowana listwa otwierania bagaznika a w nich zarowki oswietlenia tablicy.
Opublikowano

Cześć - dzięki za odpowiedź.

Co do parownika - i tak podejrzewałem "tą opcję", więc zaskoczenia nie ma, ale jako że zauważam, że na benzynie pracuje jakoś "płynniej" to i tak przyjrzę się "całokształtowi" a przede wszystkim mapie.

Co do komunikatu - przepalił się kierunkowskaz wczoraj, wymieniłem, komunikat zniknął (a więc zakładam, że już wcześniej "dokonywał żywota" stąd błąd wywalało).