Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu mam problem ze spryskiwaczami lamp otóż przestały spryskiwać lampy i się wysuwać. Podejrzenie padło na pompkę która została wymieniona na nową firmy MEYLE , po wymianie niestety nadal nie działają jak należy delikatnie tylko wysuwają się ale nie pryskają. Wygląda to tak jakby było za małe ciśnienie. Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać?

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

dużo jest roboty z demontażem? czy potrzeba ściągać zderzak do tej operacji?? Masz może jakiś opis albo wiesz konkretnie jak to zrobić?

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za pomoc kolego. Problem częściowo rozwiązany, okazało się że nowa pompka jest zepsuta. Przełożyłem na chwile do siebie pompkę z BMW teścia i u mnie działa aż miło a ta nowa niestety nie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Problemów ciąg dalszy za pierwszym razem zakupiłem pompkę MEYLE która okazała się zepsuta, postanowiłem zakupić nową tym razem wybór padł na firmę Febi . Niestety tym razem spryskiwacze wysuwają się normalnie ale nie pryskają. Czy to możliwe aby obydwie pompki dawały za małe ciśnienie i ta druga także była za słaba? Dodam że jak wyjąłem oryginalną pompkę z drugiego samochodu wszystko działało jak należy. Czy ktoś spotkał się już z czymś takim? :mad2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

odświeżę trochę temat, wreszcie udało się zakończyć problem nie działających spryskiwaczy. Trochę dziwna sprawa była z tymi pompkami że ani Febi ani MEYLE nie działały chociaż producenci podawali że powinny normalnie działać. W moim samochodzie była założona oryginalna pompka BMW która została wyprodukowane przez firmę VDO Siemens. Udało mi się zakupić taką pompkę nr części 246-086-001-007C i działa bez problemu. Pompka tej firmy była trochę droższa niż Febi i Myle ale i tak tańsza niż w ASO. Mam nadzieję że te informację przydadzą się komuś jeśli także będzie miał taki problem jak u mnie.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to dziwne bo obie firmy które kupiłeś to znane marki.

Przyjęli reklamację sprzedawcy tamtych papek co nie działały poprawnie?

Dobrze wiedzieć na przyszłość :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!