Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem co to za problem, ale podłączająć nawigacje ona po prostu nie chce się ładować, albo słabo ładuje.

Podłączyłem ją do laptopa i wszystko ok. Kupiłem nawet nową przejściówkę na usb i [BAD] dalej to samo.

ładuje telefon to bardzo słabo, na dwoch różnych przejściówkach. Może to wina kabla usb? Miałem dwa - długi i krótki = takie same problemy.

Zmieniałem ostatnio aku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ladujesz przez Adapter USB 12V?

Problem pojawil sie po zmianie aku czy jak?

Adaptery USB sa o roznych mocach, od 0,5A do 2A wiedz moze wina za slabej mocy adaptera.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Wcześniej możliwe że było to samo... bo zdechły aku był.

Teraz 60+ ah coś takiego od varty.

1A dla urządzeń innych

2.A1 dla ipada

Ile mocy potrzeba na GPS?

Słyszałem coś o kablach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem ike mocy, ja mialem zawsze na orginalnym kablu od nawigacji w gniezdzie zapalniczki.

To chyba duzo zalezy od pojemnosci baterii w nawigacji i wielkosci ekranu ale na orginalnym kablu z wejsciem do zapalniczki powinno byc napisane.

W kablach USB czesto padaja wtyczki (te co wchodza do gniazda uzadzenia) mam taki problem z komorkami ale to raz laduje a raz nie.

Moze wyczszczenie gniazda zapalniczki pomoze.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Alternator jest po regeneracji - nowe części, nowe szczotki etc, aczkolwiek 1-3 razy zdarzyło się że oświetlenie zegarów, a dokładnie tam gdzie są dane z manetki BC przygaslo oświetlenie...

Nawigacja miała zepsutą baterie, ale działała normlanie w innym aucie. Podejrzewam, że kabel dlatego gasła, ale kij.

Inna nawigacja działała, ale pewnie z racji z tego że bateria była naładowana.

Słabo ładuje telefony, może faktycznie to kabel, choć sprawdzałem 2-3 kable..

Opublikowano

Wziąć miernik i sprawdzić jakie jest napięcie w gniazdku zapalniczki.

W pracy mam zwykłą nawigację ( przenośną) i zazwyczaj jeżdżę tym samym autem i niema problemu ale jak zmieniam na inne to były problemy z ładowaniem i myślałem że w gniazdku zapalniczki niema napięcia ale się okazało że moja wtyczka nie we wszystkich gniazdkach dobrze łączy, po prostu ten środkowy bolec wtyczki nie dotyka po mimo że wtyczka jest do oporu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.