Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pisze ponieważ od pewnego czasu mam problemy z odpalaniem, na zimnym czasem pali od strzala, a czasem dopiero po paru obrotach. Jak się zagrzeje na maxa, wogole nie idzie jej odpalić. Ostatnio wymienilem wszystkie filtry na knechta z olejem castrola ( kultura pracy jakby lepsza ), wyczyscilem przeplywke, czujnik walu korbowego i pojawil się nowy problem.. jadac na obwodnicy, przy wyższych obrotach i predkosci 110-130km auto zaczelo dziwnie przerywac, przypominalo to tak jakby mocne podmuchy wiatru ( gdzie wiatru zupełnie nie było )

Jak myślicie co to może być, wtryski, czujniki ? jeśli wtryski to jak i gdzie najlepiej je robić ? jestem z okolic Wrocławia.

Jutro wmiare mozliwosci chcialem podleciec gdzies podpiac ja pod kompa, aby sprawdzić co wyjdzie

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób test przelewowy, bo wygląda na wtrysk dając na przelew.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Byłem się przed chwila przejechać, zobaczyć czy będzie miała taki sam objaw jak wczoraj, przy wysokich obrotach. Co do delikatnych skokow nic się nie zmienilo, sa dalej lecz na rozgrzanym silniku. Przerazilo mnie to gdy jechałem 60-70 km/h, i chciałem wyprzedzić auto przedemna, depnelem ja i można powiedzieć ze ja odcielo na chwile, stracila nagle moc, przeladowala sobie bieg i dalej jechala normalnie.

Druga kwestia to jeszcze dziwny delikatnie metaliczny dźwięk przy np. 60km/h gdy nagle chce się przyspieszyc i wkrecala się na powyżej 3500obr. ( oczywiście delikatnie przydlawianie i ten metaliczny dźwięk )

może to być wina wtryskow czy to cos jeszcze ? bo już sam nie wiem..

Opublikowano

Witam

Byłem dzisiaj podpiac ja pod komputer, bledy które mi odczytalo to :

4B90 KONTROLA CISNIENIA W MAGISTRALI - CISNIENIE ZBYT NISKIE

4B11 REGULACJA SPOKOJNEGO BIEGU - ILOSC KOREKCYJNA ZA MALA

Co o tym sadzicie, na co to może wskazywać ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiele może być winnych pierwszego błędu..filtr paliwa, pompa progowa, zawór cr, czujnik ciśnienia cr, wtryskiwacze. Zrób test przelewowy to nic nie kosztuje, pompa progowa chodzi normalnie? Słychać jej pracę na zapłonie przez kilkadziesiąt sekund? Nie buczy głośno?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Filtr paliwa ostatnio wymieniałem na serwisowy knechta, pompka chodzila normalnie, sprawdzałem przy wymianie filtra. Co do testu przelewowego wczoraj chciałem zrobić ale nigdzie nie mieli czasu, a przypadkiem tez wyszlo tak ze kolega miał na sprzedaz wtryskiwacze ze swojej 2.0d e90 wiec dal mi abym sobie sprawdzil, wczoraj je wrzuciłem, dzisiaj jeszcze tylko wyczyszczę kolektor bo jest zajeb.. wszystko podokrecam i będę wiedział czy to wtryski czy cos innego :) co do wtryskiwaczy które były na aucie, 3 wygladaly ok, jeden wygladal strasznie.. jak wyczepilem z niego zawleczke i odczepiłem wężyk to az wyciekło z niego paliwo. Zrobie testa jak na nowych wtryskach będzie się sprawować i dam znac czy jest lepiej czy nie

pozdrawiam

Opublikowano
Witam ponownie, wrzuciłem wtryski, wyczyscilem kolektor z egr-em, wszystko skrecilem i auto nie do poznania.. pali na dotyk, przybrala mocy i co najważniejsze pali tak samo i na zimnym i na rozgrzanym silniku :)