Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak ma coś nalatane prawe trzy paki i to też niepewne, a do tego na pakiet startowy trzeba przeznaczyć 3 tys. złotych to ile takie auto ma kosztować? 15 maks.

Dokładnie tak. Im dłużnej człowiek szuka wymarzonego egzemplarza, tym szybciej do takiego wniosku dochodzi.

Opublikowano
A ja wiem, że poliftowe E46 320d spokojnie się sprzedaje za ponad 20 tys. złotych. Tylko musi to być auto z autentycznym przebiegiem 150-180 tys. km i w bardzo dobrym stanie technicznym.

Moje auto spełniało te kryteria a nawet więcej i co ? I nic przez trzy miesiące żadnego konkretnego telefonu . Dodam że akcja miała ponad rok temu i w ostateczności auto poszło za 15 .

Opublikowano
Zależy co oznacza mina. Bo każdy ma inny próg bólu.

Czy nie-mina to auto z pełną historią, nie od Janusza handlarza, złożone z trzech (albo chociaż dwóch), z kompletem kluczyków i dokumentacji fabrycznej, przebiegiem jak wszystkie inne na alledrogo, ale z taką różnicą, że tym razem jest to przebieg oryginalny, wnętrzem, które nie odstrasza i bez problemów z mocą/mechaniką?

Jeśli tak, to wchodź w link w moim podpisie, będziesz miał porównanie do igieł z neta. Oczywiście nie traktuj tego jako oferty, bo jest w trochę innej cenie, niż proponowane przez ciebie. Ale jakieś porównanie jest.

Nie wierzę w poliftowe 320d za 15k, z którym nie ma żadnych problemów. A to liczniczek deczko skręcony, a to kółeczko dwumasowe do wymiany, takie tam.

Link nie działa.

Co do ceny, to też istotny jest stan, rocznik, wyposażenie. Nie można jednoznacznie przyjąć, że E46 kosztuje 20k i koniec, jak jest mniej to jakiś lewy samochód, jak jest więcej, to sprzedawca chory na głowę. Ja już widziałem różne. Gościa, który chciał 18k, za mocno doinwestowane E46, ale bardzo ubogo wyposażone i gościa, który chciał 16k za zajeżdżonego trupa. Nie ma reguły. Nie kwestionujmy ceny samochodów z linków, bo to się mija z celem. Rozmawianie o cenach samochodów nie widząc ich, to jak tańczenie o architekturze. Według mnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co nie zmienia faktu, że tu trafiają prawie same najtańsze oferty. Sam fakt, że moje auta się w tym dziale nie pojawiają w ogóle o czymś świadczy. A przecież ktoś je kupuje za te niby "chore" pieniądze. Tylko potem ci ludzie jeżdżą latami bez żadnego inwestowania pieniędzy. Zmieniają olej, jakieś drobne naprawy i koniec. Żadnych pakietów startowych za 3-5 tys. złotych itd. Wsiadają i jeżdżą. Tylko jak klient może przed zakupem jechać do ASO i ma całą historię udokumentowaną, do tego auto przechodzi przegląd przedzakupowy bez żadnych usterek, to wie za co płaci. Tu na forum auta wrzuca inny typ klienta w ogóle To są ludzie, którzy chcą kupić tanio, a potem się martwić co będzie dalej. Jakoś się znajdą kolejne tysiące złotych do inwestowania. Ważne, że fura jest. ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Normalnie w ogłoszeniach na moto allegro i otomoto. Do tego w podpisie moim.