Skocz do zawartości

2.8ci piszczy w alternatorze //film//

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem a mianowicie piszczy cos w alternatorze na malych obrotach i wtedy kiedy silnik sie rozgrzeje, na zimnym jest cisza.

Wyminione zostały łożyska na nowe i nadal piszczy, czy to moze byc szczotkotrzymacz?? film do wgladu i oceny, pozdrawiam

Opublikowano
czy to na pewno od alternatora ? Podmień alternator na inny i prawda wyjdzie na wierzch

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Kurde nie ma z kim podmienić, Zdjalem pasek od klimy też piszczalo, Zdjalem pasek alternatora była cisza, rolki wszystkie wymienione skf, tłumik drgań wymieniony i nadal piski na wolnych obrotach.
Opublikowano

Cudu niema coś piszczy : Pasek ? rolka ? napinacz ?

..........................................................................................

Opublikowano
Co to pasków to tylko z ASO

Opublikowano
zmienilem na stare paski i popiskiwanie jest identyczne, wiec to nie wina paskow, piszczy bezposrednio z alternatora, czy szczotki by tak popiskiwaly??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie łożyska z alternatora lepiej wymienić wcześniej koszt nie duży, tylko alternator musisz wymontować, jak to łożyska to już końcówka ich i lepiej nie zwlekać, jak by się miały rozsypać w alternatorze to będzie duży wydatek...
Opublikowano
Szczotki są węglowe i nie popiskują. Jest specjalny spray do popsikania pasków aby się przekonać czy od nich nie dochodzą popiskiwania.

Opublikowano

Rolki też już wymienione wię tak jak piszesz jeszcze raz altek , hmm... pasowało by podmienić albo rozebrać i wysprejować smarem silikonowym.

Jeszcze jedno , czy te łożyska to sam wymieniałeś ? albo widziałeś że Ci wymienili ? bo nic nie wiadomo , może na starych się kręci.

Opublikowano
Łożyska były wymieniane już 2 razy i to przy mnie na dodatek to mój kumpel robił więc wszystko było porządnie zrobione. Chyba kupię drugi alternator na allegro za 180zl jest z przesyłką...
Opublikowano
Hmm... wybierz takie kupno co towar po próbie można zwrócić .

Opublikowano (edytowane)
alternator wymieniony na drugi i nadal piszczy.... jakies pomysly?? moze pasek kupic oryginalny?? mam w tej chwili nowy contiego. Edytowane przez kamyk27
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo możliwe, musi mieć "misia" na powierzchni roboczej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

juz mnie to powoli wkurza bo sporo kasy poszlo a piszczy nadal...

jutro kupie oryginalny pasek ale widze ze dlugoscia sie nie rozni od contiego bo jeden jak i drugi ma 1538mm

Opublikowano
Pogadaj ze Staszkiem bo On ma doświadczenie jak zwracać podzespoły do sprzedawcy.

Opublikowano
Nie będę zwracał bo auto zamierzam trzymać jak najdłużej:) znacie jakiegoś ogarnietego mechanika z Warszawy lub okolic?