Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam Kolegów

Mam pytanie, bo wcześniej nie miałem do czynienia z X Drivem.

Oglądałem dziś ze znajomym X5:

http://bmwaudi.pl/oferty/bmw-x5-3-0i-full-opcja

Auto całkiem fajne, ale...

W Rheingoldzie pojawił się błąd komunikacji ze skrzynią rozdzielczą. Sterownik na czerowno i błąd "communication fault with transfer box".

Poza tym auto raczej nie przenosiło napędu na przód, oraz coś stukało z tyłu podczas puszczania sprzęgła...

I teraz mamy zagwostkę, tzn kolega ma czy bawić się w nią czy nie...

Może ktoś przerabiał temat i może napisać z jakimi wydatkami trzeba się liczyć i co zrobić.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a i jeszcze jedno pytanko, nie działało samopoziomowanie... tzn był komunikat "nieaktywne" da się je jakoś włączyć? czy powinno zawsze działać?
Opublikowano

Po pierwsze, auto z tego roku nie ma xDriva...

Po drugie wg. mnie 30 tysi za uszkodzone auto to stanowczo za dużo.

Co do naprawy rozdzielacza, częsta usterka to wyrobiona plastikowa zębatka silniczka która wystarczy tylko przełożyć w inną pozycje i jest ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli to zwykle 4x4? Ale też ma skrzynię rozdzielcza nv lub ATC z tego co patrzylem w realoem. Tylko jakby to była usterka mechaniczna to komunikacja by była.

.?!

Opublikowano

niestety, to tylko zwykłe 4x4.

A może tylko wypieli wtyczkę z silniczka /lub ze sterownika jesli takowy jest/ by zamaskować brak 4x4....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest taka szansa, udało mi się przekonać znajomego aby poszukać równolegle e46, z którym na pewno jest mniej problemów... więc temat do zamknięcia, chyba że dla potomnych zostanie...
Opublikowano
Ale e46 to zupełnie inne auto kolego a czy problemów mniej ???? To już kwestia co dla kogo jest problemem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak, wiem że inne, ale SUV na pewno będzie droższy w utrzymaniu, chociażby przez pneumatyczne zawieszenie, napęd 4x4....
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety, to tylko zwykłe 4x4.

A może tylko wypieli wtyczkę z silniczka /lub ze sterownika jesli takowy jest/ by zamaskować brak 4x4....

Przepraszam, ze tak od razu ale zasada jedna: nie wiesz, nie pisz...nie ma xdrive, nie ma wtyczki, silniczka, zebatki itp...przelozyc zebatke i jest ok....bzdura bzdura bzdura. Jesli ktos szuka e53 to co to za propozycja z e46.

Opublikowano
Przepraszam, ze tak od razu ale zasada jedna: nie wiesz, nie pisz...nie ma xdrive, nie ma wtyczki, silniczka, zebatki itp.

.... a sie czepiasz, intencja była taka by se ktoś nie kupił starsze X5 i myślał że ma Xdriva /no fakt silniczek był później/, a zamiast pomóc to tak zmąciłeś postem że całkiem nie będzie wiedział o co chodzi....