Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW E46 2002r. Kupiłem go miesiąc temu z dwoma, wydaje się, że sprawnymi kluczykami. Mam dwa problemy:

1. Domykanie szyb nie działa poprawnie, potrzebuje wielu prób by okna się domkneły z kluczyka. Otwierają się bez problemu.. moduł komfortu jest.

2. Drugi kluczyk działał podobnie do pierwszego. Niestety, kolega się uparł by go rozebrać i zobaczyć jaka jest tam bateria, oczywiście okazało się, że jest tam akumulator indukcyjny. Po tym rozebraniu pilot nie działa, brak reakcji na kliknięcie każdego przycisku. Nie widać żadnych uszkodzeń na płytce.

Pyt.

1.Jakieś pomysły co zrobić by działało domykanie?

2. Jakie są opcje by naprawić pilot? czy można go zakodować, czy od razu udać się do firmy zajmującej się takimi naprawami?

Pozdrawiam

Opublikowano
Zacznij od próby samodzielnego kodowania kluczyka, na forum są opisy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Próba kodowanie nie powiodła się w przypadku rozebranego kluczyka (10 prób). Jeśli chodzi o drugi kluczyk to bez problemu się udało. Pytanie, jakie opcje zostały?
Opublikowano

W ASO ale nie od ręki , w punktach co sie specjalizują do samochodów kluczyk bez elektroniki tylko do otwierania 100-150 , z pełną elektroniką około 600 zł i robią na poczekaniu.

Obdzwoń w swojej okolicy i lepiej się umówić bo tacy to często mają wyjazdy w teren.

Ja akurat dorabiałem w Limanowej ale oni też mają punkt w Krakowie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.