Skocz do zawartości

Interpretacja kodów błędów - światła

Cezar_2000

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem kabelek jako że na wyświetlaczu między zegarami pojawia mi się znaczek świateł na żółto i zdiagnozowałem INPĄ poniższe błędy. Niemieckiego nie czaje - ale mam podejrzenie że to wina jakiegoś modułu od świateł bo nie skręcają (mam dynamic xenon) i świecą wysoko.

Pacjent: E60 525i 2004

Czy da się to jakoś skasować czy tylko wymiana jakiegoś modułu i adaptacja (nie wiem czy podołam z adaptacją - nie mam doświadczenia w tym zakresie).

E R R O R M E M O R Y ---------------------------------------

Date: 14.07.2015 19:11:23 ECU: ALC_60 JobStatus: OKAY Variant: ALC_60-------------------------------------------------------------

RESULT: 2 error in error memory !-------------------------------------------------------------

A589 Kommunikation mit StepperMoterBox 1 gestoert

Error counter: 6

Mileage 155216 km

kein Signal oder Wert Testbedingungen erfüllt Fehler momentan nicht vorhanden, aber bereits gespeichert Fehler würde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen

Error code: A5 89 24 06 4B CA-------------------------------------------------------------

A58A Kommunikation mit StepperMoterBox 2 gestoert

Error counter: 6

Mileage 155216 km

kein Signal oder Wert Testbedingungen erfüllt Fehler momentan nicht vorhanden, aber bereits gespeichert Fehler würde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen

Error code: A5 8A 24 06 4B CA =============================================================

Ponadto na wyświetlaczu I-drive pojawia się komunikat : Nebelscheinwerfer links defekt! (google tłumacz twierdzi że to światła przeciwmgłowe) - te działają bez zarzutu.

I co wy na to?

Edit 16.07.2015

Wszedłem dzisiaj głębiej w funkcje świateł w INPIE i udało mi się poruszać nimi (było słychać silniczki) prawdopodobnie góra dół i lewo prawo nie było widać bo robiłem to na zgaszonych światłach. Następnie wykasowałem błędy odłączyłem kompa odpaliłem auto włączyłem światła na AUTO i okazało się że skręcają przy ruchu kierownicą. Przy ustawieniu przełącznika w prawo na mijania - nie skręcają. więc chyba wszystko oki.

Zauważyłem natomiast coś innego a mianowicie ringi przy zgaszonych światłach migają co jakiś czas. Pewnie poprzedni właściciel wrzucił tam jakieś kiepskie led markery i stąd te błędy. Musze poszukać ori żarówek, zamienić je i zobaczymy co dalej będzie.

Próbowałem też doinstalować spolszczenie INPY ale bezskutecznie.