Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Kolegów.Zbliża mi się serwis(olej plus filtry).I po prostu zastanawiam się czy inwestować w nowy filtr paliwa(koszt oczywiście niewielki,ale skoro nie byłby potrzebny nowy to po co przepłacać)czy może zostać przy starym i wymienić dopiero następnym razem.Jeżdżę na benzynie 98,auto nigdy nie widziało lpg.Ostanio wymieniałem filtr paliwa 30 tys temu(a więc dwie wymiany oleju wstecz,serwis robię co 15 tys).Z kabinowym i powietrza nigdy wątpliwości nie mam bo wymieniam co drugą wymianę.Jakie jest wasze zdanie?Jak często wymieniacie ten filtr w waszych BMW z benzynowymi silnikami?Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniam wszystkie filtry co rok czyli przy każdej wymianie oleju i nie wyobrażam sobie przeciągać tego do 2 lat :shock: Wiadomo jak wtryskiwacze w CR reagują na syf w paliwie.
Opublikowano
Niespełna półtora roku temu był wymieniany(30 tys temu)...z tym że Kolego ja mam benzynę,gdybym miał ON nawet bym tematu nie zakładał.
Opublikowano
teoretycznie mozna zmienic ale to nie diesel, ja bym nie zmieniał, jesli lejesz dobre sprawdzone paliwo, nie z wiejskiej stacji z małym obrotem oraz starymi zbiornikami to zmieniaj co 60tys, nic nie powinno sie stać, w dieslach lepiej częsciej ale tez nie ma co popadać w paranoje

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znaczy, że moje wymiany co rok to paranoja? Tankuje diesla od lat ciągle na tej samej stacji, a beemkę od początku tylko na tym droższym paliwie.
Opublikowano

mysle ze troche tak ;) ale napewno nie zaszkodzi

jak lejesz sprawdzone paliwo to i dieslu mozna co 60tys zmieniać

najlepiej jak zmieniasz filtr to go sobie później rozetnij na pół i zobacz jak wyglada, czy nałapał duzo syfu :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana we wrześniu. Rozbebeszę stary i zobaczę co tam dają w tych dystrybutorach. Nie omieszkam się podzielić fotkami na forum :norty:
Opublikowano
Dziękuję Koledzy za odezw i wymianę poglądów na ten temat.Decyzja jest taka,że na razie zostanę przy obecnym filtrze i wymienię go następnym razem...co do paliwa to tylko benzyna z shella (nie mniej niz 98),bądź ewentualnie orlenowska.Na jakości lanej benzyny akurat nie oszczędzam.
Opublikowano
mysle ze troche tak ;) ale napewno nie zaszkodzi

jak lejesz sprawdzone paliwo to i dieslu mozna co 60tys zmieniać

najlepiej jak zmieniasz filtr to go sobie później rozetnij na pół i zobacz jak wyglada, czy nałapał duzo syfu :norty:

Dokladnie ja wymieniam tez raz na rok ale dwa razy do roku wymieniam olej i zawsze rozcinam filtr :P i jeszcze nigdy nie mial jakich kolwiek zanieczyszczen tak ,ze spokojnie bym mogl przedluzyc wymiane filtra